Gnocchi med salsiccia.
Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »Laga Linnéas pasta som sprider ljuvliga dofter och smakar himmelskt. Läs hela receptet och få tillhörande dryckestips.
Jag äter sällan pasta, men när jag gör det, ja då vill jag lyxa till det och laga en riktigt god pasta. Bra råvaror och massor av goda smaker. Den här pastarätten innehåller båda delarna. Lök, vitlök, saffran, tomat och vin som man fräser ihop så det doftar sådär ljuvligt i hela köket.
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
4 st soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
1/2 kuvert saffran
1/2 tsk strösocker
1/2 dl vitt vin
3 dl creme fraiche
2 msk dill
salt & peppar
ca 500 g färsk lax
200 g färska räkor
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i tunna strimlor.
Fräs detta i en klick smör tills löken blivit mjuk.
Tillsätt tomatpuré, saffran och socker. Låt fräsa en stund till.
Slå på vin, crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka ihop till en tjock och glansig sås.
Skär laxen i små kuber och ha i såsen, koka i cirka 3-5 minuter, beroende på hur stora kuber du gjort.
Skala räkorna och blanda i dom precis innan såsen skall serveras.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda samman den nykokta pastan med pastasåsen. Servera direkt!
Låt fredagsmyset börja!
95,00 kr
Till min saffranspasta serverar jag ett glas vitt av druvan riesling. Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling har en viss fruktsötma som balanseras väl med den friska syran i vinet. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.
219,00 kr
En annan Riesling som också passar till pastan. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd med toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.
Recept: Linnéa Seidel
Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!
Läs mer »