Pasta med lax, räkor och saffran.

Laga Linnéas pasta som sprider ljuvliga dofter och smakar himmelskt. Läs hela receptet och få tillhörande dryckestips.

Pasta med lax, räkor och saffran
Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

7929901

92,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Tyskland

Systembolaget nr:

5124201

209,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Jag äter sällan pasta, men när jag gör det, ja då vill jag lyxa till det och laga en riktigt god pasta. Bra råvaror och massor av goda smaker. Den här pastarätten innehåller båda delarna. Lök, vitlök, saffran, tomat och vin som man fräser ihop så det doftar sådär ljuvligt i hela köket.

Fisk- och skaldjurspasta med saffran och tomat

Ingredienser

  • 1 röd lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 4 st soltorkade tomater

  • 2 msk tomatpuré

  • 1/2 kuvert saffran

  • 1/2 tsk strösocker

  • 1/2 dl vitt vin

  • 3 dl creme fraiche

  • 2 msk dill

  • salt & peppar

  • ca 500 g färsk lax

  • 200 g färska räkor

Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär tomaterna i tunna strimlor.

    2. Fräs detta i en klick smör tills löken blivit mjuk.

    3. Tillsätt tomatpuré, saffran och socker. Låt fräsa en stund till.

    4. Slå på vin, crème fraîche och dill. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka ihop till en tjock och glansig sås.

    5. Skär laxen i små kuber och ha i såsen, koka i cirka 3-5 minuter, beroende på hur stora kuber du gjort.

    6. Skala räkorna och blanda i dom precis innan såsen skall serveras.

    7. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Blanda samman den nykokta pastan med pastasåsen. Servera direkt!

    8. Låt fredagsmyset börja!

Vintips till laxpasta:

Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

92,00 kr


Till min saffranspasta serverar jag ett glas vitt av druvan riesling. Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling har en viss fruktsötma som balanseras väl med den friska syran i vinet. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

209,00 kr


En annan Riesling som också passar till pastan. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd med toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Fler goda pastarecept:

Recept: Linnéa Seidel