Ägghalvor med krämig sillsallad.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Ett riktigt gott pestobröd att servera på påskbordet. Här fyllde jag det med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater eller oliver!
Ett riktigt gott bröd som går att variera i det oändliga. Här fyllde jag det med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater, oliver - ja det är bara fantasin som sätter gränser här! Jag har rullat mitt bröd och låtit det gräddas i brödformar. Det är verkligen supersmidigt och blir snyggt att ställa fram på påskbordet!
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk honung
16 dl vetemjölspecial
en nypa salt
1 burk pesto á 185 g
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung och ca 2/3 av mjölet. Arbeta till en smidig och lätt kladdig deg.
Tillsätt saltet mot slutet. Strö över rikligt med mjöl och täck med plastfolie. Låt jäsa cirka 60 minuter i rumstemperatur.
Stjälp upp degen på välmjölat bord. Dela i två delar.
Kavla ut till två rektanglar med kortsidan lika lång som en brödform. Bred ut peston. Rulla ihop till två tighta rullar och lägg över i brödformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225°C i cirka 25 minuter.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Jag älskar enkel och fräsch påskmat. Som den här gudomliga salladen med små fina vaktelägg, rökt lax och god ost. Vill man kan man ringla på lite härlig hjortrondressing som verkligen är pricken över i!
Läs mer »Marinerad lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås passar utmärkt till påskbordets alla läckerheter.
Läs mer »