Pestobröd till påskmiddagen.

Ett riktigt gott pestobröd att servera på påskbordet.

Bröd med pestofyllning
logo

4 portioner

logo

0 h 50 min

Här fyllde brödet med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater, oliver - ja det är bara fantasin som sätter gränser här! Jag har rullat mitt bröd och låtit det gräddas i brödformar. Det är verkligen supersmidigt och blir snyggt att ställa fram på påskbordet!

Pestobröd

Ingredienser

  • 50 g jäst

  • 5 dl vatten

  • 1/2 dl olja

  • 1 tsk honung

  • 16 dl vetemjölspecial

  • en nypa salt

  • 1 burk pesto á 185 g

Gör så här

    1. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung och ca 2/3 av mjölet. Arbeta till en smidig och lätt kladdig deg.

    2. Tillsätt saltet mot slutet. Strö över rikligt med mjöl och täck med plastfolie. Låt jäsa cirka 60 minuter i rumstemperatur.

    3. Stjälp upp degen på välmjölat bord. Dela i två delar.

    4. Kavla ut till två rektanglar med kortsidan lika lång som en brödform. Bred ut peston. Rulla ihop till två tighta rullar och lägg över i brödformar.

    5. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225°C i cirka 25 minuter.

Recept: Linnéa Seidel