Ägghalvor med krämig sillsallad.
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Ett riktigt gott pestobröd att servera på påskbordet.
Här fyllde brödet med pesto men det går lika bra att ha i fetaost, soltorkade tomater, oliver - ja det är bara fantasin som sätter gränser här! Jag har rullat mitt bröd och låtit det gräddas i brödformar. Det är verkligen supersmidigt och blir snyggt att ställa fram på påskbordet!
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk honung
16 dl vetemjölspecial
en nypa salt
1 burk pesto á 185 g
Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung och ca 2/3 av mjölet. Arbeta till en smidig och lätt kladdig deg.
Tillsätt saltet mot slutet. Strö över rikligt med mjöl och täck med plastfolie. Låt jäsa cirka 60 minuter i rumstemperatur.
Stjälp upp degen på välmjölat bord. Dela i två delar.
Kavla ut till två rektanglar med kortsidan lika lång som en brödform. Bred ut peston. Rulla ihop till två tighta rullar och lägg över i brödformar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i 225°C i cirka 25 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »En sallad med lax och små fina vaktelägg pryder sin plats på påskbordet.
Läs mer »Marinerad lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås passar utmärkt till påskbordets alla läckerheter.
Läs mer »En otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey!
Läs mer »