Portabelloburgare med roquefort och karamelliserad lök.

Vill du grilla något vegetariskt men har tröttnat på halloumin kan vi starkt rekommendera dessa portabelloburgare istället! Här med smakfull topping av blåmögelost och karamelliserad lök.

Vegetariska hamburgare med portabello och blåmögelost.
logo

4

logo

1 h 0 min

Portabelloburgare är ett fantastiskt vegoalternativ att lägga mellan två hamburgerbröd. Speciellt om de får sällskap av roquefortost och karamelliserad lök.

Svampen marinerar jag i olja och balsamvinäger en stund innan den tillagas. Och osten, den får smälta ner i svampen medan den steks. Till detta gjorde jag en coleslaw med dill. Så gott!

Linnéa

Portabelloburgare:

Ingredienser

  • 4 st portabellosvampar

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk balsamvinäger

  • 1 tsk salt

  • ca 100 g Roquefortost

  • 4 st hamburgerbröd

  • 2 stora lökar (jag tog en röd och en gul)

  • 2 msk smör

  • 0,5 tsk socker

  • bladgrönt

Gör så här

    1. Tag bort foten på svampen och lägg svampen i en påse. Ha i olja, balsamvinäger och salt. Blanda om allt och låt svampen marineras ca 30 minuter.

    2. Skala och skiva under tiden löken i tunna strimlor. Stek på medelvärme i smör tills svampen börjar bli gyllene. Strö över sockret mot slutet och låt steka någon minut till.

    3. Stek eller grilla de marinerade svamparna med toppen uppåt i ett par minuter. Vänd den sedan och smula i osten i svampen. Stek eller grilla på medelvärme tills osten smält helt.

    4. Ge hamburgerbröden lite yta.

    5. Montera ihop din hamburgare med bladgrönt i botten, den ostfyllda svampen och karamelliserade löken ovanpå svampen. Servera med cole slaw.

Cole slaw med dill:

Ingredienser

  • ca 6 dl vitkål, strimlad

  • 0,5 dl färsk dill

  • 2 msk majonnäs

  • 1 dl naturell yoghurt

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk citron

  • salt & peppar

Gör så här

    1. Strimla kålen fint och finhacka dillen.

    2. Blanda majonnäs, yoghurt, dijon, citron, salt och peppar i en bunke.

    3. Rör i den strimlade kålen tillsammans med dill. Blanda om väl och låt stå i kylen till servering. Smaka av med mer salt om det behövs.

Vin till portabelloburgare:

Veronia Zinfandel

75,00 kr


Till dessa vegoburgare passar ett fruktigt zinfandelvin som handen i handsken. Veronia Zinfandel har en fruktig sötma och kryddighet med inslag av mörka bär, plommon, och en touch av svarta kryddor och örter

Recept: Linnéa Seidel