Portabelloburgare med roquefort och karamelliserad lök.

Vill du grilla något vegetariskt men har tröttnat på halloumin kan vi starkt rekommendera dessa portabelloburgare istället! Här med smakfull topping av blåmögelost och karamelliserad lök.

Vegetariska hamburgare med portabello och blåmögelost.
Espacio Syrah

Espacio Syrah

Argentina

Systembolaget nr:

272201

79,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Portabelloburgare är ett fantastiskt vegoalternativ att lägga mellan två hamburgerbröd. Speciellt om de får sällskap av roquefortost och karamelliserad lök.

Svampen marinerar jag i olja och balsamvinäger en stund innan den tillagas. Och osten, den får smälta ner i svampen medan den steks. Till detta gjorde jag en cole slaw med dill. Så gott!

Linnéa

Portabelloburgare:

Ingredienser

  • 4 st portabellosvampar

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk balsamvinäger

  • 1 tsk salt

  • ca 100 g Roquefortost

  • 4 st hamburgerbröd

  • 2 stora lökar (jag tog en röd och en gul)

  • 2 msk smör

  • 0,5 tsk socker

  • bladgrönt

Gör så här

    1. Tag bort foten på svampen och lägg svampen i en påse. Ha i olja, balsamvinäger och salt. Blanda om allt och låt svampen marineras ca 30 minuter.

    2. Skala och skiva under tiden löken i tunna strimlor. Stek på medelvärme i smör tills svampen börjar bli gyllene. Strö över sockret mot slutet och låt steka någon minut till.

    3. Stek eller grilla de marinerade svamparna med toppen uppåt i ett par minuter. Vänd den sedan och smula i osten i svampen. Stek eller grilla på medelvärme tills osten smält helt.

    4. Ge hamburgerbröden lite yta.

    5. Montera ihop din hamburgare med bladgrönt i botten, den ostfyllda svampen och karamelliserade löken ovanpå svampen. Servera med cole slaw.

Cole slaw med dill:

Ingredienser

  • ca 6 dl vitkål, strimlad

  • 0,5 dl färsk dill

  • 2 msk majonnäs

  • 1 dl naturell yoghurt

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk citron

  • salt & peppar

Gör så här

    1. Strimla kålen fint och finhacka dillen.

    2. Blanda majonnäs, yoghurt, dijon, citron, salt och peppar i en bunke.

    3. Rör i den strimlade kålen tillsammans med dill. Blanda om väl och låt stå i kylen till servering. Smaka av med mer salt om det behövs.

Vin till portabelloburgare:

Espacio Syrah

79,00 kr


Till denna vegetariska burgare passar ett kryddigt rött vin som Espacio Syrah. Smaken är medelfyllig, fruktig, med runda tanniner, balanserad syra och bra längd. Druvtypisk med mycket mörka bär och örtighet.

Recept: Linnéa Seidel