Krispig Janssons frestelse med kryddostkräm.
Friterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.
Läs mer »De här små godingarna - potatisterrin med matjessill och vitlök skapar fest i munnen. Passar bra att servera under såväl jul som midsommar, det vill säga hela året runt. Bakom dessa står ingen mindre än potatisexperten Stefan Ekengren
400 g fast potatis, skalad och finskivad
½ dl olivolja
1 bananschalottenlök, finskivad
1 vitlöksklyfta, finriven
4 ägg
Salt och nymald svartpeppar
8 bitar matjessill
Smörgåskrasse
½ dl majonnäs
½ vitlöksklyfta, finriven
Stek potatis, lök och vitlök i olivolja, det ska inte ta färg. Vispa ihop äggen, vänd ner den varma potatisen i äggen, vänd runt och salta och peppra. Klä en ugnsform med smörpapper, häll ner smeten och baka i 175 graders ugn ca 45 minuter eller tills terrinen är 98 grader i innertemp. Ta ut, ställ i press och låt kallna helt.
Blanda majonnäs och vitlök, smaka av med salt. Skär potatisterrinen i skivor och toppa med matjessill och lite vitlöksmajonnäs. Garnera med smörgåskrasse.
219,00 kr
En kryddig och aromatisk julsnaps som förhöjer smakerna på julbordets rätter. En traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.
Recept: Stefan Ekengren
Friterad Janssons frestelse med kryddostkräm är klassikern i en ny tappning, signerad potatisexperten Stefan Ekengren. Det här vill vi gärna äta varje dag, gärna två gånger om dagen.
Läs mer »Krispig hasselbackspotatis med löjrom och smetana är vår nya favorit. Den tackar vi potatisexperten Stefan Ekengren för. Perfekt att servera som plockmat när du får vännerna eller hela tjocka släkten på besök.
Läs mer »Mandelpotatispuré med ragu av rökt sidfläsk, svamp och brynt smör, signerad potatisexperten Stefan Ekengren, ligger fint i munnen. Servera med en Aalborg Jule Akvavit och du är hemma.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland, mannen bakom O.P. Anderson, guidar dig att matcha kryddat brännvin, akvavit och julsnapsar med julbordets alla rätter.
Läs mer »