Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.
1 ark färsk smördegsbotten
1 kokt potatis
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 msk smör
1 st ägg
salt och peppar
Skölj purjolöken ren från sand och skiva den tunt, även den gröna blasten. Stek purjolöken mjuk i smöret på medelhög värme i en stekpanna.
Skiva schalottenlök samt hacka vitlöken. Mosa den skalade kokta potatisen med en gaffel. När purjon blivit mjuk och glansig, blanda den med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar.
Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Lägg purjolöksröran i mitten. Vik över degen, skär bort överflödig deg och nyp till den ordentligt i skarven. Vänd på den försiktigt så att du får skarven nedåt.
Pensla rullen med uppvispat ägg.
Tillaga rullen i ugnen tills den får fin gyllene färg, ca 25-30 min i 200 grader.
200 gram champinjoner
½ vitlöksklyfta
en näve ruccola
färsk salvia eller timjan
olivolja
Skär champinjonerna i fyra bitar. Finhacka vitlöken.
Stek champinjonerna på halvhög värme så att de börjar få färg. Rör i vitlöken och krydda med salt och peppar.
Blanda med örterna.
Skiva upp schtrudeln och servera med champinjoner blandade med ruccolan.
149,00 kr
Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!
Läs mer »Satsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!
Läs mer »Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
Läs mer »