Purjolöksstrudel med champinjoner.

Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.

Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé
Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

Tyskland

Systembolaget nr:

57289

149,00 kr


logo

1

logo

1 h 0 min

Purjolöksstrudel:

Ingredienser

  • 1 ark färsk smördegsbotten

  • 1 kokt potatis

  • 1 purjolök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 schalottenlök

  • 1 msk smör

  • 1 st ägg

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Skölj purjolöken ren från sand och skiva den tunt, även den gröna blasten. Stek purjolöken mjuk i smöret på medelhög värme i en stekpanna.

    2. Skiva schalottenlök samt hacka vitlöken. Mosa den skalade kokta potatisen med en gaffel. När purjon blivit mjuk och glansig, blanda den med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar.

    3. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Lägg purjolöksröran i mitten. Vik över degen, skär bort överflödig deg och nyp till den ordentligt i skarven. Vänd på den försiktigt så att du får skarven nedåt.

    4. Pensla rullen med uppvispat ägg.

    5. Tillaga rullen i ugnen tills den får fin gyllene färg, ca 25-30 min i 200 grader.

Champinjoner:

Ingredienser

  • 200 gram champinjoner  

  • ½ vitlöksklyfta

  • en näve ruccola

  • färsk salvia eller timjan

  • olivolja

Gör så här

    1. Skär champinjonerna i fyra bitar. Finhacka vitlöken.

    2. Stek champinjonerna på halvhög värme så att de börjar få färg. Rör i vitlöken och krydda med salt och peppar.

    3. Blanda med örterna.

    4. Skiva upp schtrudeln och servera med champinjoner blandade med ruccolan.

Vintips till purjolöksstrudel med champinjoner:

Robert Weil Junior Spätburgunder Unique

149,00 kr


Robert Weil Junior Spätburgunder Unique har en finstämd doft med inslag av röda plommon, skogshallon samt en fläkt av blommor och kryddor. Smaken är mjuk med fräsch syra och fina toner av skogshallon, röda vinbär samt ett stråk av körsbär och kryddor.

Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling och Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner

Kein Name


Kein Name som betyder "inget namn" är ett intressant koncept framtaget av Anora. De har nu tre viner på den svenska marknanden och fler kommer att släppas. 

Läs mer »