Purjolöksstrudel med champinjoner.

Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.

Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé
Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

Österrike

Systembolaget nr:

52107

99,00 kr


logo

1

logo

1 h 0 min

Purjolöksstrudel:

Ingredienser

  • 1 ark färsk smördegsbotten

  • 1 kokt potatis

  • 1 purjolök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 schalottenlök

  • 1 msk smör

  • 1 st ägg

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Skölj purjolöken ren från sand och skiva den tunt, även den gröna blasten. Stek purjolöken mjuk i smöret på medelhög värme i en stekpanna.

    2. Skiva schalottenlök samt hacka vitlöken. Mosa den skalade kokta potatisen med en gaffel. När purjon blivit mjuk och glansig, blanda den med lök och potatis. Smaka av med salt och peppar.

    3. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Lägg purjolöksröran i mitten. Vik över degen, skär bort överflödig deg och nyp till den ordentligt i skarven. Vänd på den försiktigt så att du får skarven nedåt.

    4. Pensla rullen med uppvispat ägg.

    5. Tillaga rullen i ugnen tills den får fin gyllene färg, ca 25-30 min i 200 grader.

Champinjoner:

Ingredienser

  • 200 gram champinjoner  

  • ½ vitlöksklyfta

  • en näve ruccola

  • färsk salvia eller timjan

  • olivolja

Gör så här

    1. Skär champinjonerna i fyra bitar. Finhacka vitlöken.

    2. Stek champinjonerna på halvhög värme så att de börjar få färg. Rör i vitlöken och krydda med salt och peppar.

    3. Blanda med örterna.

    4. Skiva upp schtrudeln och servera med champinjoner blandade med ruccolan.

Vintips till purjolöksstrudel med champinjoner:

Kein Name Zweigelt Rosé Trocken

99,00 kr


Kein Name Zweigelt Rosé Trocken har en intensivt fruktig doft med inslag av smultron, vattenmelon och en fläkt av solmogen persika. Smaken är torr, fräsch och fruktig med trevliga toner av smultron, vattenmelon, blodgrapefrukt, tranbär och ett lätt stråk av färska örter.