Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Sorbet på rabarber kan vara den enklaste sorbeten att göra. Men det är inte alltid rabarbern ger en sån där härligt rödrosa färg som man kanske skulle önska. Trixet är då att tillsätta ett gäng jordgubbar. Då får du en djupare rosa färg på din sorbet.
Jag älskar att marinera jordgubbar och servera till allt från paj till glass. Sötsyrliga jordgubbar som här fått fin smak av mynta blir verkligen pricken över i! Fräscht, sött och syrligt. Allt på en och samma gång.
Linnéa
300 g rabarber
ca 5 jordgubbar
1 dl vatten
1 dl strösocker
saft och zest från 0,5 lime
Skär ner rabarbern i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med jordgubbar, vatten och strösocker.
Låt allt koka upp och sjuda tills rabarbern mjuknat helt. Smaka av med saft och zest från en halv lime.
Mixa helt slätt med en mixer eller mixerstav.
Ha upp i glassmaskin och kör enligt anvisningarna på maskinen. Eller ha upp i en burk med tätslutande lock.
Ställ i frysen och rör om 2 gånger i timmen.
250 g jordgubbar
1 lime
1 msk flytande honung
mynta
Dela jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur 1 lime över jordgubbarna. Ringla över honung.
Finhacka mynta och blanda i. Låt stå minst 1 timme så jordgubbarna saftar till sig ordentligt.
87,00 kr
Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.
130,00 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Läs mer »