Rabarbersorbet med mynta och limemarinerade jordgubbar.

Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.

Rabarbersorbet med jordgubbar.
Pata Negra Cava Semi Seco

Pata Negra Cava Semi Seco

Spanien

Systembolaget nr:

53268

87,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

0 h 30 min

Sorbet på rabarber kan vara den enklaste sorbeten att göra. Men det är inte alltid rabarbern ger en sån där härligt rödrosa färg som man kanske skulle önska. Trixet är då att tillsätta ett gäng jordgubbar. Då får du en djupare rosa färg på din sorbet.

Jag älskar att marinera jordgubbar och servera till allt från paj till glass. Sötsyrliga jordgubbar som här fått fin smak av mynta blir verkligen pricken över i! Fräscht, sött och syrligt. Allt på en och samma gång.

Linnéa

Rabarbersorbet:

Ingredienser

  • 300 g rabarber

  • ca 5 jordgubbar

  • 1 dl vatten

  • 1 dl strösocker

  • saft och zest från 0,5 lime

Gör så här

    1. Skär ner rabarbern i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med jordgubbar, vatten och strösocker.

    2. Låt allt koka upp och sjuda tills rabarbern mjuknat helt. Smaka av med saft och zest från en halv lime.

    3. Mixa helt slätt med en mixer eller mixerstav.

    4. Ha upp i glassmaskin och kör enligt anvisningarna på maskinen. Eller ha upp i en burk med tätslutande lock.

    5. Ställ i frysen och rör om 2 gånger i timmen.

Marinerade jordgubbar:

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar

  • 1 lime

  • 1 msk flytande honung

  • mynta

Gör så här

    1. Dela jordgubbarna. Riv skalet och pressa saften ur 1 lime över jordgubbarna. Ringla över honung.

    2. Finhacka mynta och blanda i. Låt stå minst 1 timme så jordgubbarna saftar till sig ordentligt.

Dryckestips till sorbeten:

Pata Negra Cava Semi Seco

87,00 kr


Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

Recept: Linnéa Seidel

Silltårta med tre sorters sill.

Silltårta


En spännande variant på silltårta som kan göras i portionsstorlek. Linnéa har använt tre sorters sill och hönökaka till denna skapelse, och till detta serverar vi gärna en god snaps!

Läs mer »