Red Velvet Cupcakes med krämig frosting till Alla hjärtans dag.

Red Velvet Cupcakes fyllda med vit chokladkula, toppad med krämig frosting i form av ljuvligt god Cream Cheese Swiss Merengue Buttercream.

Red Velvet Cupcakes med krämig frosting
logo

15 st

logo

1 h 0 min

Vad säger ”jag älskar dig” bättre än en Red Velvet Cupcake, fylld med en kula vit choklad och toppad med ljuvligt krämig och god Cream Cheese Swiss Merengue Buttercream?

Helt fantastiskt gott och vackert om du frågar mig. Jag använde en kula av vit choklad med jordgubbssmak att fylla mina cupcakes med. Men hittar du inte det går det bra med en bit vanlig vit choklad också.

Skåla in kvällen med ett glas Signature Premier Cru, en champagne med frisk smak av citrus och mandel!

Red Velvet Cupcakes med vit chokladkula

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 3 1/2 dl strösocker

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 tsk bikarbonat

  • 1 msk kakao

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 2 1/2 dl filmjölk eller gräddfil

  • 100 g smält smör

  • ca 2 msk röd hushållsfärg

  • 15 muffinsformar

  • 15 vit chokladkulor

Gör så här

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

    2. Blanda samman vetemjöl, bikarbonat och kakao. Sikta i detta i äggblandningen.

    3. Rör i filmjölk, smält smör och röd hushållsfärg. Blanda väl med en slickepott.

    4. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Tryck ner en chokladkula i varje cupcake.

    5. Grädda i 200°C i cirka 20 minuter eller tills dina cupcakes är helt klara. Låt svalna.

Krämig frosting

Ingredienser

  • 4 äggvitor

  • 2 1/4 dl strösocker

  • 250 g rumsvarmt smör

  • 200 g rumsvarm färskost

Gör så här

    1. Ställ fram alla ingredienser ett tag innan så att de är rumstempererade.

    2. Separera äggvitor från äggulor. Häll äggvitorna i en helt ren och torr skål, gärna i rostfritt stål eller i glas.

    3. Tillsätt allt socker och ställ skålen över ett vattenbad.

    4. Vispa äggvitor och socker tills allt socker lösts upp eller tills blandningen uppnår 60°C. Lättast är att använda sig av en digitaltermometer för att kontrollera temperaturen. Ta skålen från värmen och vispa marängen helt kall och tills styva toppar bildas.

    5. Skär smöret i kuber och tillsätt en kub i taget i marängen under konstant vispning. Låt varje smörkub bli helt utblandad i marängen innan du tillsätter nästa. Var inte orolig om marängen ser lite grynig ut, utan fortsätt vispa på medelhastighet.

    6. Tillsätt sedan färskosten och vispa tills allt blandats ordentligt.

    7. Fyll en spritspåse med din frosting och dekorera dina cupcakes med frostingen.

Dekoration

Ingredienser

  • Jordgubbar

  • Rött strössel

Gör så här

    1. Strö över strössel och stick i en halv jordgubbe i dina ljuvliga Red Velvet Cupcakes.

I glaset till Red Velvet Cupcakes:

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

439,00 kr


På kärlekens dag rekommenderar vi ett glas champagne! 

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.