Klappgröt med söta tillbehör.
Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här kommer ett recept på Klappgröt med nötbräcke och bärchips!
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får du recept på en rökig macka med syrad rödlök och majonäs.
Rökt kött har länge haft en given plats i ryggsäcken för de som jobbade i skog och mark. Men att röka köttet är inte bara ett sätt att förvara en fin råvara, det ger också en fantastisk smak som här gifter sig med majonnäsens fyllighet och lökens syra.
100 g rökt fläsk
3 dl solrosolja
3 äggulor
½ pressad citron
1 msk dijonsenap
1 dl hackade örter, t.ex. timjan, basilika, persilja
salt och svartpeppar
Skär fläsket i småbitar och lägg i en kastrull.
Fyll på med solrosolja, så att det täcker.
Sjud försiktigt fläsket i kastrullen i ca 10 minuter. Låt oljan svalna. Vänta ett dygn med att använda oljan.
Vispa äggulor, citron och senap fluffigt i en skål.
Sila oljan och droppa i den under vispning till en lagom tjock konsistens. Om du känner att majonnäsen vill ”dela på sig” under vispningen skall du vara snabb med att droppa i en droppe iskallt vatten, så binder den sig igen.
Finhacka örterna och blanda i. Smaka av med salt och svartpeppar.
1 rödlök
½ dl ättika
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
Svartpeppar
Skala och skär rödlöken i 3 mm tjocka skivor och lägg i en mindre burk.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och ge det ett uppkok, så att sockret löser sig.
Häll vätskan över rödlöken och ställ svalt för att kallna. Färdig att använda nästa dag.
Knäckebröd
Rökt renkött
Bryt en bit knäckebröd. Lägg en skiva tunt skivad rökt renkött på.
Toppa med majonnäs och syrad lök.
109,00 kr
Till adventstilltuggen rekommenderar vi klassikern bland glögg från Blossa. Blossa Starkvinsglögg Röd har en stor och generös doft av klassisk kryddning. Fyllig och kryddig smak med tydliga toner av russin, kardemumma och torkad frukt.
Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här kommer ett recept på Klappgröt med nötbräcke och bärchips!
Läs mer »Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, berättar om arbetet bakom årgångsglöggen.
Läs mer »Linnéa har komponerat ihop en oemotståndlig dessert till vintern. Glöggkokta päron med vispad grädde och ädelost!
Läs mer »