Rostad pumpa med brysselkål och bacon.

Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.

Rostad pumpa med brysselkål och bacon
Rostad pumpa med brysselkål och bacon

På hösten frossar jag i brysselkål och pumpa. Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta salt, stekt bacon av god kvalité. Det ger rätten ytterligare ett lyft. Toppa gärna med granatäpple, eller om du får några tranbär över. Det blir vackert!

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa

  • 500 g fryst brysselkål

  • 25 g smör

  • 140 g bacon

  • salt

  • ev tranbär eller granatäpple till dekoration

Gör så här

    1. Skala och skär pumpan i bitar.

    2. Dela brysselkålen på mitten med en vass kniv.

    3. Lägg allt i en ugnsfast form. Skär smöret i småbitar och fördela ovanpå. Salta.

    4. Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan och brysselkålen är helt mjuka. Skär undertiden bacon i bitar och knaperstekt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

    5. Toppa brysselkål och pumpa med krispigt bacon, salt och ev lite tranbär eller granatäpple.

Vin till rostad pumpa med brysselkål och bacon

Woodbridge by Robert Mondavi Pinot Noir, Magnum

189,00 kr


Till din Thanksgiving-middag serverar du en amerikansk Pinot Noir på magnumflaska som ser festlig ut på bordet och räcker till många. Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor och rostade fat.