Rostad pumpa med brysselkål och bacon.

Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.

Rostad pumpa med brysselkål och bacon
Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

USA

Systembolaget nr:

8888001

155,00 kr

171,00 kr


Leyda Las Brisas Pinot Noir

Leyda Las Brisas Pinot Noir

Chile

Systembolaget nr:

5713701

139,00 kr


På hösten frossar jag i brysselkål och pumpa. Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta salt, stekt bacon av god kvalité. Det ger rätten ytterligare ett lyft. Toppa gärna med granatäpple, eller om du får några tranbär över. Det blir vackert!

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa

  • 500 g fryst brysselkål

  • 25 g smör

  • 140 g bacon

  • salt

  • ev tranbär eller granatäpple till dekoration

Gör så här

    1. Skala och skär pumpan i bitar.

    2. Dela brysselkålen på mitten med en vass kniv.

    3. Lägg allt i en ugnsfast form. Skär smöret i småbitar och fördela ovanpå. Salta.

    4. Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan och brysselkålen är helt mjuka. Skär undertiden bacon i bitar och knaperstekt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

    5. Toppa brysselkål och pumpa med krispigt bacon, salt och ev lite tranbär eller granatäpple.

Vin till rostad pumpa med brysselkål och bacon

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

155,00 kr

171,00 kr


Till din Thanksgiving-middag serverar du en amerikansk Pinot Noir som har en kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Vinet har inslag av mörka och röda bär samt rostade fat och eftersmaken har en trevlig längd.

Leyda Las Brisas Pinot Noir

139,00 kr


Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir från Chile passar också fint till den rostade pumpan. Vinet har en mjuk och fruktig smak med frisk syra och trevliga toner av röda frukter och bär, tomatlöv, kryddor och stendamm.

Recept: Linnéa Seidel