Rostad pumpa med brysselkål och bacon.
Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
På hösten frossar jag i brysselkål och pumpa. Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta salt, stekt bacon av god kvalité. Det ger rätten ytterligare ett lyft. Toppa gärna med granatäpple, eller om du får några tranbär över. Det blir vackert!
Ingredienser
1 kg butternutpumpa
500 g fryst brysselkål
25 g smör
140 g bacon
salt
ev tranbär eller granatäpple till dekoration
Gör så här
Skala och skär pumpan i bitar.
Dela brysselkålen på mitten med en vass kniv.
Lägg allt i en ugnsfast form. Skär smöret i småbitar och fördela ovanpå. Salta.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan och brysselkålen är helt mjuka. Skär undertiden bacon i bitar och knaperstekt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Toppa brysselkål och pumpa med krispigt bacon, salt och ev lite tranbär eller granatäpple.
Vin till rostad pumpa med brysselkål och bacon
Woodbridge by Robert Mondavi Pinot Noir, Magnum
189,00 kr
Till din Thanksgiving-middag serverar du en amerikansk Pinot Noir på magnumflaska som ser festlig ut på bordet och räcker till många. Smaken är mjuk och fruktig med toner av röda frukter, mörka körsbär, kryddor och rostade fat.
Tranbärssås.
Ett måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Läs mer »Krämigt potatismos med vitlök och gräslök.
Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs mer »Pumpabröd till Thanksgiving.
Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs mer »Pekannötspaj.
Dekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Läs mer »