Helstekt kalkon med fyllning och skysås.
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs mer »Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta stekt bacon och toppa med granatäpple.
På hösten frossar jag i brysselkål och pumpa. Jag älskar kombinationen av det lite beska från brysselkålen som mildras av pumpans sötma. Testa gärna att tillsätta salt, stekt bacon av god kvalité. Det ger rätten ytterligare ett lyft. Toppa gärna med granatäpple, eller om du får några tranbär över. Det blir vackert!
1 kg butternutpumpa
500 g fryst brysselkål
25 g smör
140 g bacon
salt
ev tranbär eller granatäpple till dekoration
Skala och skär pumpan i bitar.
Dela brysselkålen på mitten med en vass kniv.
Lägg allt i en ugnsfast form. Skär smöret i småbitar och fördela ovanpå. Salta.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter eller tills pumpan och brysselkålen är helt mjuka. Skär undertiden bacon i bitar och knaperstekt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Toppa brysselkål och pumpa med krispigt bacon, salt och ev lite tranbär eller granatäpple.
159,00 kr
Till din Thanksgiving-middag serverar du en amerikansk Pinot Noir som har en kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Vinet har inslag av mörka och röda bär samt rostade fat och eftersmaken har en trevlig längd.
150,00 kr
Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir från Chile passar också fint till den rostade pumpan. Vinet har en mjuk och fruktig smak med frisk syra och trevliga toner av röda frukter och bär, tomatlöv, kryddor och stendamm.
Recept: Linnéa Seidel
Den helstekta kalkonen serveras med krämigt potatismos, fyllning och tranbärssås.
Läs mer »Receptet på det absolut godaste potatismoset jag ätit i hela mitt liv. Tricket är att ugnsbaka vitlök och sen blanda med gräddmjölk, smör och potatis.
Läs mer »Vackra bröd som både ser ut som och innehåller pumpa. Väldigt goda och himla fina att duka med till Thanksgiving.
Läs mer »Dekorerad med blommor och blad i pajdeg! Sött, nötigt och underbart gott. Servera med en klick grädde eller lite god vaniljglass.
Läs mer »Ett måste till kalkonen. Tranbär hittar du i frysdisken, men om de skulle vara svåra att få tag på kan du använda frysta lingon för en svensk touch.
Läs mer »