Saffransglass med salta, kanderade nötter.
Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Låter inte saffransmousse som en perfekt avslutning på julmiddagen? Om saffransmoussen börjar skära sig när du blandar i kesellan, prova då att ha i lite ovispad grädde och rör om, då brukar saffransmoussen gå tillbaka igen.
1 msk Don Papa Rum
2 msk saft från apelsin
1/2 g saffran
150 g vit choklad
2 dl grädde
1 dl kesella
Frysta lingon till dekoration
Häll upp rom och apelsinsaft i ett glas.
Häll i saffran och låt det dra en stund.
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden fluffig.
Blanda ner kesellan, lite i taget i den smälta chokladen. Häll sedan i saffransrommen.
Blanda runt ordentligt. Vänd sist i grädden.
Häll upp saffransmousse i fina glas och låt stå kallt i minst 2 timmar.
Dekorera med frysta lingon.
419,00 kr
Don Papa Baroko har en vacker bärnstensfärg. Doften är fantastiskt djärv med mycket inslag av vanilj och en hint av citrus och söt ek. Smaken är fyllig med underbara noter av vanilj, honung och kanderad frukt. Avslutet är långt och kraftfullt med en antydan till kryddig ek.
Recept: Linnéa Seidel
Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs mer »Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs mer »Här har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs mer »