Saffransmousse med vit choklad, rom och lingon.

Vad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?

Saffransmousse
logo

0 h 20 min

Låter inte saffransmousse som en perfekt avslutning på julmiddagen? Om saffransmoussen börjar skära sig när du blandar i kesellan, prova då att ha i lite ovispad grädde och rör om, då brukar saffransmoussen gå tillbaka igen.

Saffransmousse

Ingredienser

  • 1 msk Don Papa Rum

  • 2 msk saft från apelsin

  • 1/2 g saffran

  • 150 g vit choklad

  • 2 dl grädde

  • 1 dl kesella

  • Frysta lingon till dekoration

Gör så här

    1. Häll upp rom och apelsinsaft i ett glas.

    2. Häll i saffran och låt det dra en stund.

    3. Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden fluffig.

    4. Blanda ner kesellan, lite i taget i den smälta chokladen. Häll sedan i saffransrommen.

    5. Blanda runt ordentligt. Vänd sist i grädden.

    6. Häll upp saffransmousse i fina glas och låt stå kallt i minst 2 timmar.

    7. Dekorera med frysta lingon.

Don Papa Baroko

401,00 kr


Don Papa Baroko har en vacker bärnstensfärg. Doften är fantastiskt djärv med mycket inslag av vanilj och en hint av citrus och söt ek. Smaken är fyllig med underbara noter av vanilj, honung och kanderad frukt. Avslutet är långt och kraftfullt med en antydan till kryddig ek.

Bartender med Don Papa Rye Cask

Don Papa


Don Papa Rum är världens första single island rom från Filippinerna, tillverkad på sockerrör från ön Negros.

Läs mer »