Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt.

Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.

Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt
Blossa Vinteräpple

Blossa Vinteräpple

Sverige

Systembolaget nr:

11978

53,00 kr


logo

25 st

logo

0 h 40 min

Små gyllene saffransplättar passar perfekt att servera på glöggminglet, med lite lättvispad grädde och valfri sylt till. Jag kokade egen tranbärssylt i år, men annars gillar jag att ha björnbärssylt eller hjortronssylt till också!Plättarna kan med fördel gräddas innan och förvaras i kylen, så slipper ni ha köket fyllt med stekos när gästerna kommer. Ta bara fram plättarna i rumstemperatur ca 30 minuter innan de ska serveras.

Saffransplättar

Ingredienser

  • 3 dl havremjöl

  • 3 dl mjölk

  • 3 ägg

  • 1/2 g saffran

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 nypa salt

  • 1 msk strösocker

Gör så här

    1. Blanda havremjölk med hälften av mjölken. Rör helt klumpfritt.

    2. Tillsätt resten av mjölken, ägg, saffran, bakpulver, salt och socker. Låt gärna smeten stå och svälla i ca 30 minuter.

    3. Smöra en plättlagg med smör och grädda saffransplättarna gyllene.

Tranbärssylt

Ingredienser

  • 250 g tranbär

  • 1 dl vatten

  • 1 dl rörsocker

Gör så här

    1. Koka upp tranbär och vatten.

    2. Tillsätt sedan sockret och fortsätt koka på medelvärme i 10-15 minuter.

Servering

Ingredienser

    Gör så här

      1. Vispa grädden lätt.

      2. Servera saffransplättarna med en klick lättvispad grädde och tranbärssylt.

    Glögg till saffransplättar med tranbärssylt:

    Blossa Vinteräpple

    53,00 kr


    Blossa Vinteräpple har en fruktig, kryddig smak med inslag av röda äpplen, ingefära, citrus och kanel.

    Recept: Linnéa Seidel

    Blossa Glögg

    Blossa


    Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

    Läs mer »