Skördesallad på säsongens rotsaker.
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs mer »Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.
Idag har jag gjort en sallad med päron, där sött möter salt och där du har silkeslen ost som möter krispiga kärnor från granatäpple. Allt toppas med en frisk dressing smaksatt med gräslök och dill. Servera salladen precis som den är, som en lättare lunch, eller varför inte till förrätt.
Servera salladen med ett glas Xanté Sparkling & Pear till. Detta mousserande vin har en fin doft av mogna päron, som passar utmärkt till denna sallad. Jag valde att ha i en krämig och mild getost i min sallad med päron. Men det går precis lika bra med klassisk fetaost, blåmögelost, bitar av brie eller kanske en kraftigare chèvre för mera smak. Välj det du gillar bäst.
65 g babyspenat
ca 150 g färsk rödkål
2 dl grovhackad färsk bladpersilja
2 port couscous
1 granatäpple
100 g valnötter
ca 150 g getost
3 mogna päron
valnötsolja
Skölj spenaten och låt den sedan torka helt. Skär rödkålen tunt.
Koka couscous enligt anvisningarna på paketet och låt svalna helt.
Blanda samman spenat, rådkål, persilja och couscous i ett stort fat.
Tag ur kärnorna ur granatäpplet och fördela dom över salladen.
Rosta valnötterna i en medelvarm stekpanna. Krossa nötterna lätt. Toppa salladen med valnötter och smulad getost.
Skiva päronen tunt och fördela fint över salladen. Avsluta med att ringla lite valnötsolja över salladen.
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
1 msk citron
salt & svartpeppar
Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
Låt gärna dressingen stå minst 30 minuter i kylen (gärna längre) innan den serveras.
119,00 kr
Ljusgul färg med en grön nyans. Fruktig doft med inslag av päron, vita vinbär, persika, färska örter och lime. Fruktig, och mycket frisk smak med liten sötma.
269,00 kr
Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Vinets sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.
Recept: Linnéa Seidel
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs mer »Mia Gahne är aktuell med kokboken "Somriga Sallader" och här kommer ett gott och härligt recept på morotssallad ur boken.
Läs mer »Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!
Läs mer »Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs mer »