Skördesallad på säsongens rotsaker.
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs mer »Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.
Idag har jag gjort en sallad med päron, där sött möter salt och där du har silkeslen ost som möter krispiga kärnor från granatäpple. Allt toppas med en frisk dressing smaksatt med gräslök och dill. Servera salladen precis som den är, som en lättare lunch, eller varför inte till förrätt. Servera salladen med ett glas Xanté Sparkling & Pear till. Detta mousserande vin har en fin doft av mogna päron, som passar utmärkt till denna sallad. Jag valde att ha i en krämig och mild getost i min sallad med päron. Men det går precis lika bra med klassisk fetaost, blåmögelost, bitar av brie eller kanske en kraftigare chèvre för mera smak. Välj det du gillar bäst.
65 g babyspenat
ca 150 g färsk rödkål
2 dl grovhackad färsk bladpersilja
2 port couscous
1 granatäpple
100 g valnötter
ca 150 g getost
3 mogna päron
valnötsolja
Skölj spenaten och låt den sedan torka helt. Skär rödkålen tunt.
Koka couscous enligt anvisningarna på paketet och låt svalna helt.
Blanda samman spenat, rådkål, persilja och couscous i ett stort fat.
Tag ur kärnorna ur granatäpplet och fördela dom över salladen.
Rosta valnötterna i en medelvarm stekpanna. Krossa nötterna lätt. Toppa salladen med valnötter och smulad getost.
Skiva päronen tunt och fördela fint över salladen. Avsluta med att ringla lite valnötsolja över salladen.
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
3 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
1 msk citron
salt & svartpeppar
Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
Låt gärna dressingen stå minst 30 minuter i kylen (gärna längre) innan den serveras.
101,00 kr
Ett perfekt mousserande till minglet eller till denna sallad med päron. Fruktig och söt med en stark och utsökt päronkaraktär.
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs mer »Linnéa bjuder här på ett enkelt men löjligt gott recept på härlig stekt fjällröding med smörslungad färskpotatis och stekta gröna primörer.
Läs mer »Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!
Läs mer »