Sallad med päron, ost och rostade valnötter.

Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.

Sallad med päron, ost och rostade valnötter
WOW Riesling

WOW Riesling

USA

Systembolaget nr:

20091

119,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

Tyskland

Systembolaget nr:

51260

269,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Idag har jag gjort en sallad med päron, där sött möter salt och där du har silkeslen ost som möter krispiga kärnor från granatäpple. Allt toppas med en frisk dressing smaksatt med gräslök och dill. Servera salladen precis som den är, som en lättare lunch, eller varför inte till förrätt.

Servera salladen med ett glas Xanté Sparkling & Pear till. Detta mousserande vin har en fin doft av mogna päron, som passar utmärkt till denna sallad. Jag valde att ha i en krämig och mild getost i min sallad med päron. Men det går precis lika bra med klassisk fetaost, blåmögelost, bitar av brie eller kanske en kraftigare chèvre för mera smak. Välj det du gillar bäst.

Sallad med päron, ost och rostade valnötter

Ingredienser

  • 65 g babyspenat

  • ca 150 g färsk rödkål

  • 2 dl grovhackad färsk bladpersilja

  • 2 port couscous

  • 1 granatäpple

  • 100 g valnötter

  • ca 150 g getost

  • 3 mogna päron

  • valnötsolja

Gör så här

    1. Skölj spenaten och låt den sedan torka helt. Skär rödkålen tunt.

    2. Koka couscous enligt anvisningarna på paketet och låt svalna helt.

    3. Blanda samman spenat, rådkål, persilja och couscous i ett stort fat.

    4. Tag ur kärnorna ur granatäpplet och fördela dom över salladen.

    5. Rosta valnötterna i en medelvarm stekpanna. Krossa nötterna lätt. Toppa salladen med valnötter och smulad getost.

    6. Skiva päronen tunt och fördela fint över salladen. Avsluta med att ringla lite valnötsolja över salladen.

Dressing

Ingredienser

  • 2 dl gräddfil

  • 2 msk majonnäs

  • 3 msk finhackad dill

  • 2 msk finhackad gräslök

  • 1 msk citron

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda samman gräddfil, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.

    2. Låt gärna dressingen stå minst 30 minuter i kylen (gärna längre) innan den serveras.

Dryck till salladen:

WOW Riesling

119,00 kr


Ljusgul färg med en grön nyans. Fruktig doft med inslag av päron, vita vinbär, persika, färska örter och lime. Fruktig, och mycket frisk smak med liten sötma.

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

269,00 kr


Ett mycket välgjort vin från en av Rheingaus högst klassade producenter. Vinets sötma balanseras på bästa sätt genom en frisk och knivskarp syra.

Recept: Linnéa Seidel