Risotto med karamelliserad lök och parmesan.
Ett otroligt god och krämig risotto med karamelliserad lök, salsiccia, parmesan och färska örter. Servera tillsammans med ett glas nebbiolo från Luigi di Grasso.
Läs mer »Saltimbocca, lite fritt översatt: hoppa in i munnen. Det möra kalvköttet, salvian och sältan från prosciutto. Det blir verkligen magi och man kan inte låta bli att bara ta en tugga till!
Salvian har en viktig roll här. Godast tycker jag det blir att lägga salvia mellan kalvköttet och skivan med skinka. Men snyggast blir det såklart att fästa salviabladet på utsidan. Jag vänder alltid köttet lite snabbt i mjöl innan jag steker det. Det hjälper till så att vinskyn tjocknar något. Men det är en smaksak hur man vill ha det.
Har du möjlighet, be gärna om att få riktigt tunna skivor kalvinnanlår i butiken. Då slipper du banka ut dom själv.
4 skivor kalvinnanlår
flingsalt
färsk salvia
4 skivor prosciutto
cocktailpinnar
1/2 dl vetemjöl
olivolja
2 msk smör
2 dl vitt vin
Banka ut skivorna av kalvinnanlår till cirka 2 mm tjocka skivor. Salta lätt.
Lägg på ett färskt salviablad och en skiva prosciutto. Fäst med hjälp av en cocktailpinne.
Vänd skivorna i vetemjöl.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek ett par minuter per sida tills det precis är genomstekt och skinkan blivit krispig. Stek köttet i omgångar.
Tag ur köttet ur stekpannan. Ha i smör och vin. Låt allt koka upp. Lägg i köttet och servera direkt.
199,00 kr
275,00 kr
Till saltimboccan rekommenderar vi ett lättare rödvin som den här barberan från Luigi di Grasso. Vinet har en smak av röd bär som körsbär och skogshallon och en doft med toner av kryddor och lakrits. Passar utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm.
Recept: Linnéa Seidel
Ett otroligt god och krämig risotto med karamelliserad lök, salsiccia, parmesan och färska örter. Servera tillsammans med ett glas nebbiolo från Luigi di Grasso.
Läs mer »Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd och ett glas barolo från Luigi di Grasso.
Läs mer »En underbar mozzarellasallad som får extra mycket piff av fänkål, hallon, rostade bondbönor och en god lakritsvinägrett. Avnjuts allra bäst till ett glas barbera.
Läs mer »Nu lanserar vi varumärket Luigi di Grasso med viner som speglar och hyllar den vackra vinregionen Piemonte. I Luigi di Grassos portfölj finns en barbera, nebbiolo samt en barolo.
Läs mer »