Schlagerdrinken med Xanté.
Recept med smak av päron, tranbär och citrus. Dekorera med glitter, glamour och ett citronhjul.
Läs mer »Enkla, snabba recept! Popcorn smaksatta med tryffel eller parmesan och smördegspuffar som du smaksätter med honey mustard, parmesan eller vitlök och örter.
Schlagerfebern har slagit till! Och vad passar bättre än att göra ett gäng enkla snacks till helgens musikfest? Popcorn kan du enkelt smaksätta i det oändliga, men de här två varianterna är helt klart mina favoriter. Vem älskar inte tryffel och parmesan liksom? Med en förpackning smördeg kommer du långt. Du kan till exempel stansa ut små munsbitar som du smaksätter på lite olika vis. Både popcornen och smördegspuffarna smakar allra bäst nygjorda!
ca 1 dl popcornkärnor (ger ca 2 L färdigpoppade)
25 g smör
2 dl finriven parmesan
flingsalt
Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen.
Smält smöret. Häll det smälta smöret och den rivna osten direkt på de varma popcornen.
Blanda väl. Salta efter egen smak.
1 dl popcornkärnor
1 tsk tryffelolja
tryffelsalt
Tillsätt tryffelolja i oljan när du poppar popcornen.
Poppa sedan popcornen enligt anvisningarna på förpackningen. Salta med tryffelsalt.
ca 100 g smördeg
1 msk senap
2 msk honung
flingsalt
Blanda samman senap och honung i en liten skål. Pensla ett ark smördeg med blandningen.
Strö över salt. Stansa eller skär ut bitar.
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225°C i cirka 7-10 minuter beroende på hur stora du gör dom.
ca 100 g smördeg
vatten
1 dl riven parmesan
Pensla ett ark smördeg med vatten och strö över finriven parmesan.
Tryck till den ordentligt, gärna med en kavel. Stansa eller skär ut bitar.
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225°C i cirka 7-10 minuter beroende på hur stora du gör dom.
ca 100 g smördeg
vatten
1 tsk lökpulver
1 tsk oregano
flingsalt
Pensla ett ark med smördeg med vatten.
Strö över lökpulver, torkad oregano och flingsalt.
Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225°C i cirka 7-10 minuter beroende på hur stora du gör dom.
276,00 kr
Till dessa schlagersnacks ska du så klart blanda till Schlagerdrinken som görs på Xanté! Årets recept har smak av päron, tranbär och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Recept med smak av päron, tranbär och citrus. Dekorera med glitter, glamour och ett citronhjul.
Läs mer »Xanté finns i flera varianter men alla har päronsmaken gemensamt. Här hittar du många drinkförslag, både med originalet och nya produkter i Xantéfamiljen.
Läs mer »Här har vi samlat några recept på smårätter och plockmat som vi tycker passar perfekt till tv-kvällarna framför schlagerfestivalens delfinaler och inte minst den stora finalen i mars!
Läs mer »En given cocktail på förfesten. Uppdaterat recept med smak av päron, citrus och fläder.
Läs mer »