Schlagersnacks - tilltugg till musikfesten.

Enkla, snabba recept! Popcorn smaksatta med tryffel eller parmesan och smördegspuffar som du smaksätter med honey mustard, parmesan eller vitlök och örter.

Tilltugg till Schlagerdrinken
Xanté Cognac & Pear

Xanté Cognac & Pear

Estland

Systembolaget nr:

646

276,00 kr


Schlagerfebern har slagit till! Och vad passar bättre än att göra ett gäng enkla snacks till helgens musikfest? Popcorn kan du enkelt smaksätta i det oändliga, men de här två varianterna är helt klart mina favoriter. Vem älskar inte tryffel och parmesan liksom? Med en förpackning smördeg kommer du långt. Du kan till exempel stansa ut små munsbitar som du smaksätter på lite olika vis. Både popcornen och smördegspuffarna smakar allra bäst nygjorda!

Smör- och parmesanpopcorn

Ingredienser

  • ca 1 dl popcornkärnor (ger ca 2 L färdigpoppade)

  • 25 g smör

  • 2 dl finriven parmesan

  • flingsalt

Gör så här

    1. Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen.

    2. Smält smöret. Häll det smälta smöret och den rivna osten direkt på de varma popcornen.

    3. Blanda väl. Salta efter egen smak.

Tryffelpopcorn

Ingredienser

  • 1 dl popcornkärnor

  • 1 tsk tryffelolja

  • tryffelsalt

Gör så här

    1. Tillsätt tryffelolja i oljan när du poppar popcornen.

    2. Poppa sedan popcornen enligt anvisningarna på förpackningen. Salta med tryffelsalt.

Smördegspuffar med Honey mustard

Ingredienser

  • ca 100 g smördeg

  • 1 msk senap

  • 2 msk honung

  • flingsalt

Gör så här

    1. Blanda samman senap och honung i en liten skål. Pensla ett ark smördeg med blandningen.

    2. Strö över salt. Stansa eller skär ut bitar.

    3. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225°C i cirka 7-10 minuter beroende på hur stora du gör dom.

Smördegspuffar med parmesan

Ingredienser

  • ca 100 g smördeg

  • vatten

  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

    1. Pensla ett ark smördeg med vatten och strö över finriven parmesan.

    2. Tryck till den ordentligt, gärna med en kavel. Stansa eller skär ut bitar.

    3. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225°C i cirka 7-10 minuter beroende på hur stora du gör dom.

Smördegspuffar med vitlök och örter

Ingredienser

  • ca 100 g smördeg

  • vatten

  • 1 tsk lökpulver

  • 1 tsk oregano

  • flingsalt

Gör så här

    1. Pensla ett ark med smördeg med vatten.

    2. Strö över lökpulver, torkad oregano och flingsalt.

    3. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225°C i cirka 7-10 minuter beroende på hur stora du gör dom.

Xanté Cognac & Pear

276,00 kr


Till dessa schlagersnacks ska du så klart blanda till Schlagerdrinken som görs på Xanté! Årets recept har smak av päron, tranbär och citrus.

Recept: Linnéa Seidel