Semifreddo med vit choklad och rom.

Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.

Semifreddo med rom och vit choklad.
Don Papa Baroko

Don Papa Baroko

Filippinerna

Systembolaget nr:

5319301

401,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

274102

116,00 kr


logo

8

logo

0 h 20 min

Ett sött, gott slut måste vi ha. Semifreddo är otroligt enkelt att göra och fantastiskt gott att äta! Låt glassen stå framme en liten stund så den mjuknar något, då blir den som allra godast.

Semifreddo:

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 1 dl ljust muscovadosocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3 dl vispgrädde

  • 100 g vit choklad

  • 1 msk rom

  • 4 st Ferrero Raffaello-bollar

  • rostad kokos

  • strössel

  • citronmeliss

Gör så här

    1. Dela äggulor och äggvitor i två olika skålar. Vispa först upp äggvitan till ett hårt skum.

    2. Vispa äggula, socker och vanilj ljust och fluffigt. Vispa grädden.

    3. Finhacka den vita chokladen och blanda i den tillsammans med romen i äggulevispet. Vänd i grädden och sist den vispade äggvitan. Vänd försiktigt runt allt tills det blandats. Ha upp i en avlång form (jag använder alltid en brödform till detta).

    4. Frys i minst 4 timmar. Låt semifredon stå framme en stund och mjukna något. Vänd försiktigt upp på ett fat. Dekorera med rostad kokos, Ferro Raffaello-bollar, strössel och citronmeliss.

I semifreddon:

Don Papa Baroko

401,00 kr


Don Papa Baroko har en vacker bärnstensfärg. Doften är fantastiskt djärv med mycket inslag av vanilj och en hint av citrus och söt ek. Smaken är fyllig med underbara noter av vanilj, honung och kanderad frukt. Avslutet är långt och kraftfullt med en antydan till kryddig ek.

Att dricka till semifreddon:

Nederburg Noble Late Harvest

116,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en kryddig, fruktig doft av mango, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel