3 snabba snittar.
Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.
Läs mer »Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Ett sött, gott slut måste vi ha. Semifreddo är otroligt enkelt att göra och fantastiskt gott att äta! Låt glassen stå framme en liten stund så den mjuknar något, då blir den som allra godast.
3 ägg
1 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 msk rom
4 st Ferrero Raffaello-bollar
rostad kokos
strössel
citronmeliss
Dela äggulor och äggvitor i två olika skålar. Vispa först upp äggvitan till ett hårt skum.
Vispa äggula, socker och vanilj ljust och fluffigt. Vispa grädden.
Finhacka den vita chokladen och blanda i den tillsammans med romen i äggulevispet. Vänd i grädden och sist den vispade äggvitan. Vänd försiktigt runt allt tills det blandats. Ha upp i en avlång form (jag använder alltid en brödform till detta).
Frys i minst 4 timmar. Låt semifredon stå framme en stund och mjukna något. Vänd försiktigt upp på ett fat. Dekorera med rostad kokos, Ferro Raffaello-bollar, strössel och citronmeliss.
419,00 kr
Don Papa Baroko har en vacker bärnstensfärg. Doften är fantastiskt djärv med mycket inslag av vanilj och en hint av citrus och söt ek. Smaken är fyllig med underbara noter av vanilj, honung och kanderad frukt. Avslutet är långt och kraftfullt med en antydan till kryddig ek.
130,00 kr
Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar.
Recept: Linnéa Seidel
Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.
Läs mer »Hummer är en klassiker på nyår - men varför inte servera den i en kryddig ensemble med chili och avokado i en läcker taco? Här har Linnéa gjort exakt det!
Läs mer »Låt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs mer »Dags att fira in det nya året, och hur gör man det bättre än med riktigt god mat och dryck? Här har Linnéa tagit fram fyra rätter särskilt för sista kvällen 2022.
Läs mer »