Små filodegspajer med salt ost och rödbetor.
Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!
Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!
Små filodegspajer med salt ost och rödbetor
Ingredienser
2 gula lökar
1 vitlöksflyfta
Smör
1 dl solroskärnor
200 g färsk bladspenat
150 g fetaost eller getost
2 stora förkokta rödbetor utan skal
Färsk timjan
Ca 150 g filodegsplattor
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
Skala och skiva löken tunt, skala och finhacka vitlöken. Stek detta på medelvärme i en klick smör tills löken är genomskinlig och mjuk.
Tillsätt solroskärnorna och stek ytterligare någon minut. Ha sedan i bladspenaten och stek på låg värme tills all vätska försvunnit ur spenaten. Ställ åt sidan. Smula sönder fetaosten och skär rödbetorna i mindre bitar.
Dela filodegsplattorna i cirka 10 x 10 cm stora rektanglar. Pensla en muffinsplåt med olja. Lägg i en filodegsplatta i varje fördjupning. Pensla med olja. Upprepa tills du har cirka 3-4 lager fiolodeg.
Sätt gärna arken lite omlott så du får en fin korg. Fördela den stekta löken och spenaten i alla filodegskorgar, lägg sedan i fetaost och rödbetor.
Krydda med färsk timjan, salt och peppar. Grädda i 175 °C längst ner i ugnen i cirka 10 minuter eller tills filodegen fått fin färg.
Dekorera de färdiggräddade pajarna med rostade solroskärnor och färsk timjan.
Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml
97,00 kr
Rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydlig ton av kryddnejlika. Smaken är rik och balanserad med låg sötma. Kryddighet med kryddnejlika och kardemumma som framträdande smaker.
Recept: Linnéa Seidel
Blossa Sparkling & Spices.
En fräsch och fruktig bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och en frisk ton av citrus.
Läs mer »