Pepparkakssticks med lingoncrème.
Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!
Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!
2 gula lökar
1 vitlöksflyfta
Smör
1 dl solroskärnor
200 g färsk bladspenat
150 g fetaost eller getost
2 stora förkokta rödbetor utan skal
Färsk timjan
Ca 150 g filodegsplattor
Olivolja
Salt och peppar
Skala och skiva löken tunt, skala och finhacka vitlöken. Stek detta på medelvärme i en klick smör tills löken är genomskinlig och mjuk.
Tillsätt solroskärnorna och stek ytterligare någon minut. Ha sedan i bladspenaten och stek på låg värme tills all vätska försvunnit ur spenaten. Ställ åt sidan. Smula sönder fetaosten och skär rödbetorna i mindre bitar.
Dela filodegsplattorna i cirka 10 x 10 cm stora rektanglar. Pensla en muffinsplåt med olja. Lägg i en filodegsplatta i varje fördjupning. Pensla med olja. Upprepa tills du har cirka 3-4 lager fiolodeg.
Sätt gärna arken lite omlott så du får en fin korg. Fördela den stekta löken och spenaten i alla filodegskorgar, lägg sedan i fetaost och rödbetor.
Krydda med färsk timjan, salt och peppar. Grädda i 175 °C längst ner i ugnen i cirka 10 minuter eller tills filodegen fått fin färg.
Dekorera de färdiggräddade pajarna med rostade solroskärnor och färsk timjan.
99,00 kr
Rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydlig ton av kryddnejlika. Smaken är rik och balanserad med låg sötma. Kryddighet med kryddnejlika och kardemumma som framträdande smaker.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på bakad Västerbottensost med fikonmarmelad!
Läs mer »En fräsch och fruktig bubblande dryck där glöggkryddor förenas med mousserande vin. Smak av kanel, kardemumma, kryddnejlika och en frisk ton av citrus.
Läs mer »Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Läs mer »