Små filodegspajer med salt ost och rödbetor.

Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!

Små filodegspajer med salt ost och rödbetor
Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

Finland

Systembolaget nr:

968

99,00 kr


logo

12 st

logo

0 h 25 min

Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här är ett recept på läckra små filodegspajer att förhöja glöggmyset med!

Små filodegspajer med salt ost och rödbetor

Ingredienser

  • 2 gula lökar

  • 1 vitlöksflyfta

  • Smör

  • 1 dl solroskärnor

  • 200 g färsk bladspenat

  • 150 g fetaost eller getost

  • 2 stora förkokta rödbetor utan skal

  • Färsk timjan

  • Ca 150 g filodegsplattor

  • Olivolja

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Skala och skiva löken tunt, skala och finhacka vitlöken. Stek detta på medelvärme i en klick smör tills löken är genomskinlig och mjuk.

    2. Tillsätt solroskärnorna och stek ytterligare någon minut. Ha sedan i bladspenaten och stek på låg värme tills all vätska försvunnit ur spenaten. Ställ åt sidan. Smula sönder fetaosten och skär rödbetorna i mindre bitar.

    3. Dela filodegsplattorna i cirka 10 x 10 cm stora rektanglar. Pensla en muffinsplåt med olja. Lägg i en filodegsplatta i varje fördjupning. Pensla med olja. Upprepa tills du har cirka 3-4 lager fiolodeg.

    4. Sätt gärna arken lite omlott så du får en fin korg. Fördela den stekta löken och spenaten i alla filodegskorgar, lägg sedan i fetaost och rödbetor.

    5. Krydda med färsk timjan, salt och peppar. Grädda i 175 °C längst ner i ugnen i cirka 10 minuter eller tills filodegen fått fin färg.

    6. Dekorera de färdiggräddade pajarna med rostade solroskärnor och färsk timjan.

Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

99,00 kr


Rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydlig ton av kryddnejlika. Smaken är rik och balanserad med låg sötma. Kryddighet med kryddnejlika och kardemumma som framträdande smaker.

Recept: Linnéa Seidel

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »