Dags för kräftskiva.
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Läs mer »Jag är i vanliga fall inte så förtjust i räkor eller kräftor i paj, men den här är verkligen supersmarrig! Och väldigt enkel. Kan det liksom bli bättre än så?
Sverige
Systembolaget nr:
84947
299,00 kr
Det här är faktiskt en av de få pajer jag gjort flera gånger. Receptet kommer från början från min moster tror jag, men jag har gjort om det lite så det passar mig. Det blir en himla fin smak i den här pajen då den innehåller kräftor, fetaost, vitlök, lime och basilika. Väldigt bra smakkombinationer om ni frågar mig!
Jag använder alltid samma recept på pajdeg. Gör man bara rätt så blir det en helt fantastiskt len och smidig pajdeg från detta recept. Ett tips är att inte överarbeta degen och gärna använda matberedare. Det gör inget om det fortfarande finns små bitar av smör i degen. Arbetar man med degen för mycket kan den lätt bli seg och lite gummiaktig. Och det vill man ju verkligen inte ha! Om man är riktigt nitisk, så skall även mjölet vara kylskåpskallt, men jag brukar nöja mig med kallt smör och iskallt vatten. Det brukar bli bra resultat då också.
3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
ca 3 msk vatten
Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet, en matsked i taget och arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
Kavla ut den kylda degen på mjölat bord, rulla upp degen på kaveln och lägg över den i pajskalet. Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 15 minuter i 200 grader.
1 burk kräftstjärtar i lag
1 fp fetaost
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 dl basilika
saft från 1 lime
lite chili
salt
1 1/2 dl riven ost
Kavla ut pajdegen och klä en springform med degen. Nagga botten och låt stå kallt cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200°C.
Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Lägg kräftstjärtar och tärnad fetaost i botten på pajskalet.
Blanda samman ägg och crème freche, finhacka vitlök och basilika. Rör ner vitlök, basilika, chili, salt, limesaft och riven ost i äggblandningen.
Fördela detta jämnt i pajskalet. Grädda i 200 °C i cirka 35 minuter.
299,00 kr
Denna förpackning innehåller ett tre olika O.P. Anderson, samtliga är ekologiska.
O.P Anderson Orginal: Fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
O.P. Anderson Klar: En frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.
O.P. Anderson Petronella: Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.
77,00 kr
Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen. päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Äntligen kräftsäsong! Här hittar du sånghäfte, recept och tips på dukning, dekoration och drinkar till årets mest färgglada fest!
Läs mer »En stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.
Läs mer »Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.
Läs mer »