Gurksnittar med smetana och tångkaviar.
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Har du gjort egen ostkräm någon gång? Om inte har du något riktigt gott och väldigt användbart att se fram emot. Ostkrämen kan du till exempel servera till smörstekt sparris. Helt underbart gott!
ca 500 g sparris
smör att steka i
örtsalt
1 dl vispgrädde
100 g Svecia
2 äggulor
2 dl ekologisk rapsolja
1 tsk färskpressad citron
svartpeppar
flingsalt
4 ägg
vatten
2 msk ättiksprit 12 %
pumpakärnor
krasse
Skär eller bryt av den nedersta, hårda delen på sparrisen. Stek i smör i cirka 4 minuter. Krydda med örtsalt.
Värm grädden i en kastrull, riv osten och blanda i den i grädden. Tag av från värmen och rör tills all ost har smält. Ha upp i en rostfri tillbringare. Låt svalna.
Vispa upp äggulorna och rör ner i ostgrädden. Sätt i en mixerstav i botten på tillbringaren och börja mixa.
Tillsätt oljan i en fin, tunn stråle och fortsätt mixa tills krämen tjocknat. Smaka av med citron, nymald svartpeppar och salt. Låt stå kallt till servering.
Koka upp riktigt med vatten. Tillsätt ättika och sänk värmen så det bara sjuder i kastrullen.
Knäck äggen, ett i taget i en kopp.
Gör en virvel med en hålslev i den varma vattnet. Släpp ner det knäckta ägget och låt det sjuda i cirka 3-4 minuter. Tag upp med hålslev och upprepa med resterande ägg. Salta.
Fördela ut sparrisen på 4 tallrikar. Lägg på de pocherade äggen och servera med ostsåsen till. Toppa allt med pumpakärnor, flingsalt och krasse.
337,00 kr
Wongraven Morgenstern Riesling har en stor doft med inslag av citrus, örter och stenfrukter. Vinet är torrt med en frisk och slank smak av citrus och örter och med tydlig mineralitet. Vinet har en lång eftersmak och finns även på 75-centilitersflaska och magnum.
239,00 kr
Denna australienska chardonnay har en trevlig balans mellan fruktiga toner och kryddighet från eklagringen. Vinet umgås på bästa sätt med både stekt och grillad fisk samt ljust kött.
Recept: Linnéa Seidel
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »En frasig råraka som toppas med hemgjord pepparrotskräm med styrka efter behag. Toppas med kallrökt lax och några ärtskott för dekoration.
Läs mer »Denna porchetta på lamm blir en maffig huvudattraktion på påskbordet! Servera med krispig potatis och smakrik sky - och varför inte ett gott rödvin?
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs mer »