Snabb kycklinglasagne med grönkål.

Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron och örter. Receptet är skapat av Markiz Tainton.

Snabb kycklinglasagne.
Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

Spanien

Systembolaget nr:

53343

66,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Detta är en lasange fast både enklare och snabbare – dessutom ser den otroligt snygg ut på tallriken. Perfekt när du vill imponera med din matlagning utan att anstränga dig alltför mycket.

Snabb kycklinglasagne med grönkål:

Ingredienser

  • 2 pkt stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron & örter (finns färdigt från Kronfågel)

  • 200 g grönkål

  • 1 dl mandlar, skalade och rostade

  • 1 klyfta vitlök

  • 250 g ricottaost

  • 3 dl parmesanost, riven

  • 300 g färska lasagneplattor

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen. Skölj i kallt vatten och krama ur.

    2. Stek resterande grönkål i smör-& rapsolja. Mixa den kokta kålen, mandlar och vitlök. Tillsätt ricotta, 1½ dl riven ost, salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.

    3. Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.

    4. Vid uppläggning: Varva lasagneplattor med pesto och kyckling direkt på tallrikar. Toppa med grönkål, riven ost och lite citronzest. Servera gärna lasagnen tillsammans med en god morotssallad.

Vintips till lasagnen:

Don Simon Nature Cabernet Sauvignon

66,00 kr


Till denna krämiga kycklinglasagne passar ett fruktigt och kryddigt rödvin som Don Simon Nature Cabernet Sauvignon. Ett utmärkt pratvin, men också en välkommen kamrat till det dukade bordet. Till lite lättare och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel och grönsaker.

Kronfågel logga.

Receptet kommer från Kronfågel.se

– En godare måltid med svensk kyckling.

Recept: Markiz Tainton / Kronfågel