Receptet kommer från Kronfågel.se
– En godare måltid med svensk kyckling.
Supersnabb, god och elegant lasagne tillsammans med stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron och örter. Receptet är skapat av Markiz Tainton.
Detta är en lasange fast både enklare och snabbare – dessutom ser den otroligt snygg ut på tallriken. Perfekt när du vill imponera med din matlagning utan att anstränga dig alltför mycket.
2 pkt stekt och skivad kyckling med smak av vitlök, citron & örter (finns färdigt från Kronfågel)
200 g grönkål
1 dl mandlar, skalade och rostade
1 klyfta vitlök
250 g ricottaost
3 dl parmesanost, riven
300 g färska lasagneplattor
salt och peppar
Repa grönkålen och lägg ⅔ i ett durkslag. Koka upp vatten och häll över kålen. Skölj i kallt vatten och krama ur.
Stek resterande grönkål i smör-& rapsolja. Mixa den kokta kålen, mandlar och vitlök. Tillsätt ricotta, 1½ dl riven ost, salt och peppar. Mixa till en krämig pesto.
Koka lasagneplattorna enligt anvisning på förpackningen.
Vid uppläggning: Varva lasagneplattor med pesto och kyckling direkt på tallrikar. Toppa med grönkål, riven ost och lite citronzest. Servera gärna lasagnen tillsammans med en god morotssallad.
66,00 kr
Till denna krämiga kycklinglasagne passar ett fruktigt och kryddigt rödvin som Don Simon Nature Cabernet Sauvignon. Ett utmärkt pratvin, men också en välkommen kamrat till det dukade bordet. Till lite lättare och medelkraftiga anrättningar på kött, fågel och grönsaker.
– En godare måltid med svensk kyckling.
Recept: Markiz Tainton / Kronfågel
Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs mer »Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Linnéa avslöjar sina bästa knep för en lyckad lasagne och bjuder på ett recept smaksatt med lite spiskummin och chili som ger rätten lite hetta.
Läs mer »