Snabbvariant på polpette.

Polpette är egentligen italienska köttbullar, men här gör vi en snabbversion och använder salsiccafärs som rullas och steks. Servera men en fruktig pinot noir.

Polpette med Ruby Pinot Noir.
Ruby Pinot Noir Laila Bagge

Ruby Pinot Noir Laila Bagge

Italien

Systembolaget nr:

75030

95,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Servera med din favoritpasta!

Snabbvariant av polpette:

Ingredienser

  • 300 g färsk salsiccia

  • 1 burk passerade tomater

  • 1 kruka basilika

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2 msk olivolja

  • salt och peppar

  • parmesanost

  • 4 port pasta

Gör så här

    1. Skala och krossa vitlöken. Stek vitlök i olivolja på medelvärme.

    2. Plocka ur korven ur skinnet och forma färsen till bollar och stek tillsammans med vitlöken till gyllenbrun.

    3. Lägg i hälften av basilikan och stek i 2 min. Tillsätt de passerade tomaterna, salta och peppra

    4. Sjud såsen i 10 min till. Koka pastan.

    5. Blanda pastan med ”köttbullarna”, riv över ost och basilika och servera.

Vin till polpette:

Ruby Pinot Noir Laila Bagge

95,00 kr


I Systembolagets beställningssortiment finns nu Ruby Pinot Noir, med toner av vinbär och körsbär, en lång eftersmak med en fläkt av kryddor. Garanterat låg histaminhalt.