Vit pizza med potatis och rosmarin.
En pizza behöver inte ha tomatsås som bas – det går lika bra med ost! Här ger mozzarella en mild krämighet och parmesan får stå för smak, och så toppas pizzan med potatis, vitlök och rosmarin.
Läs mer »Polpette är egentligen italienska köttbullar, men här gör vi en snabbversion och använder salsiccafärs som rullas och steks. Servera men en fruktig pinot noir.
Servera med din favoritpasta!
300 g färsk salsiccia
1 burk passerade tomater
1 kruka basilika
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och peppar
parmesanost
4 port pasta
Skala och krossa vitlöken. Stek vitlök i olivolja på medelvärme.
Plocka ur korven ur skinnet och forma färsen till bollar och stek tillsammans med vitlöken till gyllenbrun.
Lägg i hälften av basilikan och stek i 2 min. Tillsätt de passerade tomaterna, salta och peppra
Sjud såsen i 10 min till. Koka pastan.
Blanda pastan med ”köttbullarna”, riv över ost och basilika och servera.
95,00 kr
I Systembolagets beställningssortiment finns nu Ruby Pinot Noir, med toner av vinbär och körsbär, en lång eftersmak med en fläkt av kryddor. Garanterat låg histaminhalt.
En pizza behöver inte ha tomatsås som bas – det går lika bra med ost! Här ger mozzarella en mild krämighet och parmesan får stå för smak, och så toppas pizzan med potatis, vitlök och rosmarin.
Läs mer »Denna enkla, vegetariska auberginegratäng är en vanlig rätt runt Medelhavet.
Läs mer »Artisten och radioprofilen (m.m.) Laila Bagge har haft stora framgånger med sitt vin Ruby Zin sedan 2014 och nu, lagom till 10-årsjubileet, firar hon med ett nytt vin i serien: Ruby Pinot Noir.
Läs mer »Laila Bagges egna vin, Ruby Zin, har fått ett nytt utseende. Innehållet är samma mjuka, fruktiga röda vin som innan, med en viktig detalj som Laila nu berättar mer om.
Läs mer »