Solgul fisksoppa med torsk och lax.

Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.

solgul fisksoppa med torsk och lax
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

2069

230,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

En solgul fisksoppa som du kokar på 30 minuter. Bättre än såhär blir det inte. Den här basen utgår jag alltid ifrån. Sen kan du om du vill lyxa till det och tillsätta räkor, musslor eller kanske havskräfta? En klick aioli?

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 10 cm purjolök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 stjälkselleri

  • 1/2 g saffran

  • 1 msk tomatpuré

  • 2 msk skaldjursfond

  • 2 dl vatten

  • 2 1/2 dl vitt vin

  • 3 dl grädde

  • 2 dl créme fraîche

  • 300 g fryst lax i bitar

  • 300 g fryst torsk i bitar

  • färsk dill

  • salt

  • ett gott bröd

Gör så här

    1. Hetta upp smör i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök, skiva purjolök och selleri fint. Fräs mjukt i smöret på medelvärme.

    2. Tillsätt saffran och tomatpuré. Låt steka ytterligare några minuter.

    3. Slå på skaldjursfond, vatten, vin och grädde. Låt detta koka utan lock i cirka 5 minuter. Sänk värmen något och tillsätt grädde och 1 dl av créme fraîchen. Låt småkoka i 10 minuter.

    4. Ha i fisken och låt den bli genomvarm men inte koka sönder.

    5. Smaka av med salt och lite färsk dill.

    6. Toppa varje tallrik med en klick uppvispad créme fraîche och färska dillvippor. Servera ett gott bröd till.

Vintips till fisksoppa med saffran:

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

230,00 kr


Drostdy-Hof Chenin Blanc har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika. Smaken är frisk och fruktig med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen. Passar alldeles utmärkt till en soppa.

Recept: Linnéa Seidel