Sommartrifle.

Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.

Sommartrifle
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Kanske det bästa på hela menyn, desserten! Till årets midsommar har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber. Det är ju en oslagbar kombination. Jordgubbarna och rabarbern varvas med knapriga digestivekex och en silkeslen färskostkräm. Fantastiskt gott!

Sommartrifle

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar

  • 2 stjälkar rabarber

  • 2 msk dessertvin, t.ex. Nederburg Noble Late Harvest

  • 2 msk honung

  • 1 msk strösocker

  • 3 dl grädde

  • 200 g creme cheese

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • 1 msk florsocker

  • ca 12 digestivekex

  • färska jordgubbar

Gör så här

    1. Dela jordgubbarna och rabarbern i små bitar. Lägg dom i en kastrull och slå på vin, honung och socker. Låt koka tills frukten är helt mjuk. Smaka eventuellt av med mera socker beroende på hur sura rabarbern är.

    2. Vispa grädde fluffigt och blanda ner creme cheese, vanilj och florsocker.

    3. Krossa digestivekexen.

    4. Varva gräddblandning, frukt och digestivekex i fina glas eller glasburkar. Toppa varje med lite färska jordgubbar. Servera direkt.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Både i och till sommartriflen rekommenderas det här desservinet från Nederburg.

Vinet har en kryddig, fruktig doft av torkade aprikoser, nektar, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel

Kryddsmör

Kryddsmör.


På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Läs mer »
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd.


Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!

Läs mer »
Västerbottenspaj

Västerbottenspaj.


Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer »
Nederburg herrgård

Nederburg


Det prisbelönta varumärket Nederburg har utmärkt sig under snart 250 år. De är speciellt kända för sina ypperliga cabernet sauvignon-viner som man kan säga är deras "signaturdruva".

Läs mer »