Somrig och svalkande sangriaglass.

Linnéas sangriaglassar är något som du bara måste prova att göra i sommar!

Sangriaglass
Sangriaglass
Don Simon Sangria, 1 liter
Don Simon Sangria, 1 liter

Don Simon Sangria, 1 liter

Spanien

Systembolaget nr:

242401

85,00 kr


logo

ca 8 st

Nu börjar den bästa tiden på året enligt mig. Jag älskar verkligen sommaren och hur den gör allt så mycket enklare. Och hur man kan unna sig att njuta lite extra. Njuta av en lång frukost på altanen, en stunds läsning (fast man egentligen borde dammsuga) och av lata dagar på stranden med sand mellan tårna (och i lunchen och i kaffemuggen och på melonskivorna…)En annan sak man också kan unna sig är ett glas sangria. Men känner man för att ta detta till en ny nivå, då gör man sangriaglass och bjuder på. Varför inte servera varsin sangriaglass istället för fördrink på nästa fest?Jag har formar som är gjorda för att göra egen glass i. Har man inte det kan man ta plastmuggar och frysa in glassen i. När sangriaglassen sedan fått frysa någon timme, men inte är helt genomfrusen är det bara att stoppa i en glasspinne i varje mugg. Hur många sangriaglassar du får ut beror såklart på hur stora formar du använder.

Sangriaglass

Ingredienser

 • 3 dl Don Simon Sangria

 • 2 dl apelsin eller granatäppeljuice

 • Apelsin, jordgubbar, körsbär och hallon

Gör så här

  1. Blanda sangria med juice.

  2. Skala apelsinen och skär ner den och bären i mindre bitar.

  3. Fördela frukten och bären i portionsformar för glass.

  4. Fyll upp med blandningen av sangria och fruktjuice.

  5. Stick i en glasspinne och låt din sangriaglass stå i frysen minst 6 timmar, men gärna över natten.

  6. Skölj formarna hastigt i vatten så lossnar sangriaglassen enklare ur formarna. Ät direkt!

Don Simon Sangria, 1 liter

85,00 kr


Inte mycket slår ett glas med sangria i sommarvärmen. Don Simon är en fruktig och god sangria med en trevlig kryddighet. Servera den väl kyld på sommarfesten eller efter en dag på stranden. Eller gör som Linnéa och gör sangriaglass av den!

Linnéa Seidel

Om Linnéa: 

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.