Teriyakimarinerad lax med glasnudlar och pak choi.
Har du provat kålsorten pak choi? Underbart god till nästan allt! Här är Linnéas recept på en oslagbar asiatisk rätt med marinerad lax och glasnudlar.
Läs mer »Linnéa bjuder denna vecka på ett av sina favoritrecept. Nämligen sotad lax med en härligt fräsch citrussalsa!
Idag har jag lagat en riktig favorit. Nämligen sotad lax. Jag lyxade till det och köpte en bit färsk lax, för det är bara att inse, det blir så mycket godare! Till den sotade laxen gjorde jag en fruktig och god citrussalsa.
Just nu är de flesta citrusfrukter som allra godast, så man kan gott frossa i citrusfrukter både till frukost, mellanmål, middag och dessert tycker jag. Citrussalsan fick sällskap av både avokado, gräslök och picklad rödlök. En otroligt god kombination tillsammans med sotad lax om ni frågar mig.
ca 500 g laxfilé med skinn
1 msk rökig paprikapulver
2 tsk vitlökspulver
2 krm brunt farinsocker
1 nypa salt
Klappa laxen helt torr. Gnid in paprikapulver, vitlök, farinsocker och salt i laxen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Stek fisken cirka 2-3 minuter per sida, beroende på hur tjock fiskfilén är.
4 portioner qunioa
1/2 buljongtärning
Tillsätt 1/2 buljongtärning i vattnet.
Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
2 mogna avokado
3 st stora blodapelsiner
4 msk finhackad gräslök
1 dl picklad rödlök
Salt
Skala och dela avokado, ta ur kärnan. Skär avokadon i små bitar.
Skala och filéa blodapelsinen. Skär ner i mindre bitar.
Blanda avokado, apelsin och finhackad gräslök.
Hacka den picklade löken och blanda i. Smaka av med salt.
230,00 kr
Till den sotade laxen passar det perfekt med ett glas Drostdy-Hof Chenin Blanc. Det är ett vin med en frisk och tropisk doft med medelfyllig smak med tydliga inslag av tropisk frukt, lime och mineraler.
Recept: Linnéa Seidel
Har du provat kålsorten pak choi? Underbart god till nästan allt! Här är Linnéas recept på en oslagbar asiatisk rätt med marinerad lax och glasnudlar.
Läs mer »En riktigt god och fräsch rätt från Kristina Anderssons kokbok "Ät Smart". Du kan variera rätten genom att skära laxen på olika sätt, antingen genom att servera hel laxsida eller trä bitar på spett.
Läs mer »Den här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.
Läs mer »Linnéa älskar sitt fiskpaket som kan läggas på antingen grillen eller i ugnen. Ett litet paket fyllt med goda smaker.
Läs mer »