Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner.
Linnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs mer »Linnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.
Finns det något härligare än att bjuda in vännerna på en kväll med plockmat. Olika sorters smårätter, ost, skinka, bröd, oliver och nötter. Så underbart! Idag har jag ett vin från Rioja i glaset, och där kallas smårätter som dessa för pinchos. Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.
100 g smör
1 finhackad gul lök
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
200 g riven manchego
200 g serranoskinka
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
Olja att fritera i
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt den finhackade löken och salt, stek på medelvärme i cirka 3 minuter.
Tillsätt mjölet och späd sedan med mjölken. Låt allt koka samman till en fast deg under omrörning. Se till att det inte bränns fast i botten!
Riv osten och finhacka skinkan. Blanda i detta och låt smeten svalna helt.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut ca 4 cm långa bitar på ett fat. Ställ in dessa i kylen så de blir riktigt kalla.
Häll upp mjöl i en skål, vispa upp ägg i en annan och häll upp ströbrödet i en tredje skål.
Hetta upp olja i en fritös eller gryta till 180°C.
Forma de kalla, spritsade bitarna jämna med händerna. Vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Fritera tills de har fått fin färg och låt sedan kroketterna rinna av på hushållspapper.
99,00 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten. Passar utmärkt till de frasiga kroketterna!
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs mer »Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs mer »Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs mer »