Crostini med röra på chorizo, crème fraiche och schalottenlök.
Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs mer »Linnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Idag har jag ett rött vin från Rioja i glaset, och i Rioja kallas smårätter som den här för pinchos. Jag har gjort tre olika varianter; makalöst goda kroketter med manchego och serranoskinka, smör- och vitlöksmarinerade champinjonspett och sist crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär. Fyll ut med goda oliver, nötter, mer bröd, olja, ostskivor och skinka som blir över från tillagningen och du har en härlig kväll i småätandets tecken framför dig!
Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.
12 champinjoner
Olja
100 g smör
2 vitlöksklyftor
Salt
6 bitar skinka (t.ex. serrano)
6 brödbitar
Ta bort foten från alla champinjoner.
Hetta sedan upp en stekpanna med lite olja och stek champinjonerna på båda sidor under ett par minuter så de får färg och börjar mjukna.
Skala och finhacka vitlöken.
Lägg i både smör och vitlök i stekpannan. Stek vitlök och champinjoner ihop några minuter och skopa det smälta smöret och vitlöken över champinjonerna. Se till att vitlöken inte bränns vid!
Placera ut 6 st brödbitar. Trava två champinjoner i varandra, ovanpå brödskivan och stick i en cocktailpinne. Linda sist runt en bit skinka.
99,00 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs mer »Linnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.
Läs mer »Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.
Läs mer »Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs mer »