Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner.

Linnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.

Spanska pinchos - spett med vitlöksfrästa champinjoner
Faustino VII, 750ml

Faustino VII, 750ml

Spanien

Systembolaget nr:

2266201

99,00 kr


logo

6 st

logo

0 h 20 min

Idag har jag ett rött vin från Rioja i glaset, och i Rioja kallas smårätter som den här för pinchos. Jag har gjort tre olika varianter; makalöst goda kroketter med manchego och serranoskinka, smör- och vitlöksmarinerade champinjonspett och sist crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär. Fyll ut med goda oliver, nötter, mer bröd, olja, ostskivor och skinka som blir över från tillagningen och du har en härlig kväll i småätandets tecken framför dig!

Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.

Spett med vitlöksfrästa champinjoner

Ingredienser

 • 12 champinjoner

 • Olja

 • 100 g smör

 • 2 vitlöksklyftor

 • Salt

 • 6 bitar skinka (t.ex. serrano)

 • 6 brödbitar

Gör så här

  1. Ta bort foten från alla champinjoner.

  2. Hetta sedan upp en stekpanna med lite olja och stek champinjonerna på båda sidor under ett par minuter så de får färg och börjar mjukna.

  3. Skala och finhacka vitlöken.

  4. Lägg i både smör och vitlök i stekpannan. Stek vitlök och champinjoner ihop några minuter och skopa det smälta smöret och vitlöken över champinjonerna. Se till att vitlöken inte bränns vid!

  5. Placera ut 6 st brödbitar. Trava två champinjoner i varandra, ovanpå brödskivan och stick i en cocktailpinne. Linda sist runt en bit skinka.

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Recept: Linnéa Seidel