Halstrad lax med gräddstuvad grönkål.
Recept på halstrad lax serverad med härligt gräddstuvad grönkål. Tips! Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i ca 4 minuter innan du vänder.
Läs mer »En klassisk tiramisu är ett perfekt avslut på middagen. Denna serveras i portionsformar och är kryddad med kanel för en julig ton, men kakao går precis lika bra.
En klassisk tiramisu är ett perfekt avslut på middagen. Här har jag valt göra den i portionsglas istället för en stor form vilket jag alltid tycker känns lite mer lyxigt. För att göra min tiramisu lite mer julig har jag kryddat den med kanel istället för kakao och lagt en pepparkaka på toppen. Men det gör du ju såklart precis hur du vill med!/Linnéa Seidel
2 ägg
5 msk strösocker
225 g mascarpone
ca 10 savoiardikex
1 1/2 dl kallt kaffe
2 msk konjak, dessertvin, eller likör
1 msk kakao eller kanel
pepparkakor
Separera äggula och äggvita i två skålar. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Tillsätt mascarponen och vänd försiktigt ihop till en slät smet.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och vänd sedan försiktigt i även dom i äggsmeten.
Blanda det kalla kaffet med spriten.
Doppa undersidan av kexen (den sidan som inte är sockrad) i kaffeblandningen. Doppa inte mer än cirka 2 sekunder per kex.
Dela kexen så de får plats i dina portionsformar. Lägg ut ett lager kex i botten. Ha sedan på mascarponekrämen. Varva sedan kex och kräm i portionsformarna tills de fylls.
Låt stå i kylskåpet, gärna ett par timmar innan servering. Avsluta med att pudra kakao eller kanel över och lägg på en pepparkaka.
159,00 kr
"Bra köp!" enligt Allt om Vin som beskriver denna madeira som "smakrik med drag av kanderat socker, örter och lite knäck". En underbar madeira som passar till många olika desserter och kanske särskilt till en läcker tiramisu.
189,00 kr
Italienskt desservin som går som hand i handsken till Linnéas tiramisu. Här hittar du söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet.
Recept på halstrad lax serverad med härligt gräddstuvad grönkål. Tips! Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i ca 4 minuter innan du vänder.
Läs mer »Låt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs mer »En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
Läs mer »