Saffransglass med salta, kanderade nötter.
Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »En klassisk tiramisu är ett perfekt avslut på middagen.
Här har jag valt göra tiramisun i portionsglas istället för en stor form vilket jag alltid tycker känns lite mer lyxigt. För att göra min tiramisu lite mer julig har jag kryddat den med kanel istället för kakao och lagt en pepparkaka på toppen. Men det gör du ju såklart precis hur du vill med!
Linnéa
2 ägg
5 msk strösocker
225 g mascarpone
ca 10 savoiardikex
1 1/2 dl kallt kaffe
2 msk konjak, dessertvin, eller likör
1 msk kakao eller kanel
pepparkakor
Separera äggula och äggvita i två skålar. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Tillsätt mascarponen och vänd försiktigt ihop till en slät smet.
Vispa upp äggvitorna till ett fast skum och vänd sedan försiktigt i även dom i äggsmeten.
Blanda det kalla kaffet med spriten.
Doppa undersidan av kexen (den sidan som inte är sockrad) i kaffeblandningen. Doppa inte mer än cirka 2 sekunder per kex.
Dela kexen så de får plats i dina portionsformar. Lägg ut ett lager kex i botten. Ha sedan på mascarponekrämen. Varva sedan kex och kräm i portionsformarna tills de fylls.
Låt stå i kylskåpet, gärna ett par timmar innan servering. Avsluta med att pudra kakao eller kanel över och lägg på en pepparkaka.
189,00 kr
199,00 kr
Italienskt desservin som går som hand i handsken till Linnéas tiramisu. Här hittar du söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet.
Recept: Linnéa Seidel
Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »Pannacotta är en krämig italiensk dessert. Här gör vi den i två lager med en härligt julig touch.
Läs mer »Julen är det sötas högtid och här har Linnéa tagit fram en enkel men väldigt god dessert med julens kryddor kanel och apelsin. Servera med ett sött och juligt bubbel med glöggsmak från Glöet.
Läs mer »Det är mycket som går åt det söta hållet på både julbord och vid glöggfikat. Här har vi listat några dessertviner som på ett bra sätt möter julens sötma.
Läs mer »