Toast Skagen på surdegsbröd.

Toast skagen är en klassisk förrätt som känns lyxig trots att den är så lättlagad. Servera tillsammans med en frisk riesling från Tyskland.

Toast skagen med en flaska Villa Wolf Riesling.
Villa Wolf Riesling Dry

Villa Wolf Riesling Dry

Tyskland

Systembolaget nr:

71726

119,00 kr


logo

6

logo

0 h 20 min

Byt ut det klassiska rostbrödet mot ett gott surdegsbröd som du smörsteker och du tar din toast skagen till nya höjder. Toppa med en god skagenröra, räkor, dill, citron och så lite stenbitsrom. Eller om du vill lyxa till det riktigt – löjrom!

Linnéa

Toast Skagen:

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal (eller ca 400 g skalade)

  • 1,5 dl crème fraîche 34%

  • 1 dl majonnäs

  • 1 liten rödlök

  • 3 msk finhackad dill

  • 1 msk citronsaft + några klyftor till dekoration

  • 1 msk röd stenbitsrom

  • salt

  • färsk dill och stenbitsrom till dekoration

  • 6 skivor surdegsbröd

  • smör

Gör så här

    1. Skala räkorna och lägg ut på ett torrt hushållspapper.

    2. Blanda ihop crème fraîche och majonnäs. Skala och finhacka rödlöken. Blanda i den tillsammans med finhackad dill, citron och stenbitsrom.

    3. Rör i räkorna (spar några till dekoration) och smaka av med salt.

    4. Skär brödet i skivor och stek gyllende i rikligt med smör.

    5. Toppa varje brödskiva med skagenröra. Dekorera med stenbitsrom, räkor, dill och citron. Servera direkt.

Vin till toast skagen:

Villa Wolf Riesling Dry

119,00 kr


Matcha din toast skagen med ett frisk rieslingvin som Villa Wolf Riesling från tyska Pfalz. Pressa gärna lite citron över skagenröran, det möter upp syran i vinet på ett fint sätt. Smaken är torr, frisk, fruktig och silkeslen med en elegant välintegrerad syra.

Recept: Linnéa Seidel