Toscakaka med päron och Xanté.
Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på toscakaka med päron.
Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på en saftig toscakaka smaksatt med päron och Xanté päroncognac.
Päronkaka
Ingredienser
100 g brynt smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl Xanté päroncognac
1 msk vaniljsocker
2-3 päron
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Skala och kärna ur päronen och skär de i tunna skivor. Bryn smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, smöret och Xanté i äggblandningen.
Häll smeten i formen. Tryck ner päronbitarna i smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
Tosca-glasyr
Ingredienser
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
75 gr hasselnötter
75 gr valnötter
Gör så här
Medan kakan är i ugnen, förbered glasyren genom att bryna smöret och sedan blanda i övriga ingredienser utom nötterna.
Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i hackade nötter.
Ta ut kakan och bred glasyren på toppen. Grädda ytterligare 15 min eller tills den har fått färg.
Xanté Cognac & Pear
260,00 kr
En klassisk dryck som både kan drickas som avec, användas i bakverk, chokladpraliner och cocktails. Smaken har en härlig kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.
Coco Coffee Colada - kaffedrink med Xanté.
Lennart.
Päronklassikern Lennart från 90-talet håller än. Allt du behöver är Xanté, Sprite och limejuice. Nedan får du också recepttips på andra varianter av Lennart.
Läs mer »Kladdig chokladtårta med fudge-topping.
En härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer »