Toscakaka med päron och Xanté.

Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på toscakaka med päron.

Toscakaka med päron
Xanté Cognac & Pear

Xanté Cognac & Pear

Estland

Systembolaget nr:

64602

258,00 kr


logo

12 bitar

Mattias Celinder som deltar i 2019 års omgång av tv-serien "Hela Sverige bakar" har här skapat ett recept för folk o folk på en saftig toscakaka smaksatt med päron och Xanté päroncognac.

Päronkaka

Ingredienser

  • 100 g brynt smör

  • 2 ägg

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 dl Xanté päroncognac

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2-3 päron

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.

    3. Skala och kärna ur päronen och skär de i tunna skivor. Bryn smöret och låt det svalna.

    4. Vispa ägg och socker pösigt.

    5. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, smöret och Xanté i äggblandningen.

    6. Häll smeten i formen. Tryck ner päronbitarna i smeten.

    7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min.

Tosca-glasyr

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 1 dl strösocker

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 msk vispgrädde

  • 75 gr hasselnötter

  • 75 gr valnötter

Gör så här

    1. Medan kakan är i ugnen, förbered glasyren genom att bryna smöret och sedan blanda i övriga ingredienser utom nötterna.

    2. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i hackade nötter.

    3. Ta ut kakan och bred glasyren på toppen. Grädda ytterligare 15 min eller tills den har fått färg.

Xanté Cognac & Pear

258,00 kr


En klassisk dryck som både kan drickas som avec, användas i bakverk, chokladpraliner och cocktails. Smaken har en härlig kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.