Trippa finta.
Vinproducenten Planeta har även en egen kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här får du recept på den traditionella rätten Trippa finta!
Mat är en viktig del för vinproducenten Planeta, och deras egna matlagningskurser har lett vidare till en kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här bjuder vi på recept på den traditionella rätten Trippa finta!
Trippa finta
Ingredienser
4 ägg
100 g parmesanost Parmigiano Reggiano, riven
100 g pecorinoost, riven
250 g tomatsås
70 g hackad gul lök
50 g siktat mjöl
1/2 msk brödsmulor
1/2 glas mjölk
40 g persilja
Basilikablad
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
Vispa äggen och tillsätt den rivna osten.
Skölj persiljan och basilikan. Blanda persilja, brödsmulor, mjöl och mjölk i ägg- och oströran.
Häll en tsk olivolja i en stekpanna och använd sen ett hushållspapper för att torka ur pannan. När pannan är het, häll smet i pannan för att göra tunna frittatas (minst fem). Låt dessa svalna.
Under tiden, bräsera den hackade löken i lite vatten. Tillsätt lite olivolja när vattnet dunstat.
När löken börjat fräsa tillsätter du tomatsåsen. Skär frittatan i 1 cm breda strängar och doppa dem i tomatsåsen.
Servera varmt och strö rikligt med parmesanost, salt och peppar över samt dekorera med basilikablad och några droppar olivolja.
Planeta Plumbago Nero d'Avola
161,00 kr
Ett mycket trevligt vin till Trippa finta! Rund och generös med nero d'avolas mogna, lätt solbrända frukt, bra syrabalans och ganska snälla tanniner för att vara italienare.
Hemmagjord, italiensk pasta med rosa pesto på tomat, basilika och mandel.
Receptet är hämtat ur boken "Sicilia - The cooking of Casa Planeta" och lär dig att göra fantastisk hemmagjord pasta på äkta italienskt vis. Till pastan serveras en rosa pesto.
Läs mer »