Trippa finta.

Vinproducenten Planeta har även en egen kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här får du recept på den traditionella rätten Trippa finta!

Trippa finta
Trippa finta
logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Mat är en viktig del för vinproducenten Planeta, och deras egna matlagningskurser har lett vidare till en kokbok fylld av sicilianska specialiteter. Här bjuder vi på recept på den traditionella rätten Trippa finta!

Trippa finta

Ingredienser

  • 4 ägg

  • 100 g parmesanost Parmigiano Reggiano, riven

  • 100 g pecorinoost, riven

  • 250 g tomatsås

  • 70 g hackad gul lök

  • 50 g siktat mjöl

  • 1/2 msk brödsmulor

  • 1/2 glas mjölk

  • 40 g persilja

  • Basilikablad

  • Olivolja

  • Salt och peppar

Gör så här

    1. Vispa äggen och tillsätt den rivna osten.

    2. Skölj persiljan och basilikan. Blanda persilja, brödsmulor, mjöl och mjölk i ägg- och oströran.

    3. Häll en tsk olivolja i en stekpanna och använd sen ett hushållspapper för att torka ur pannan. När pannan är het, häll smet i pannan för att göra tunna frittatas (minst fem). Låt dessa svalna. 

    4. Under tiden, bräsera den hackade löken i lite vatten. Tillsätt lite olivolja när vattnet dunstat.

    5. När löken börjat fräsa tillsätter du tomatsåsen. Skär frittatan i 1 cm breda strängar och doppa dem i tomatsåsen.

    6. Servera varmt och strö rikligt med parmesanost, salt och peppar över samt dekorera med basilikablad och några droppar olivolja.