Smaken av Piemonte.
I vackra Piemonte skapas viner i världsklass och med just Piemonte som ledord lanserar vi nu serien Luigi di Grasso som symboliserar italiensk elegans.
Läs mer »Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.
Låt mig presentera den lyxigaste snabbmat jag lagat på länge:
Tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel. Få ingredienser men makalöst gott. Här bildar äggula, parmesan och pastavatten en härligt krämig sås som liksom kokar in i pastan och gör detta till den ultimata rätten att bjuda på. För det går sannerligen rysligt fort att laga detta och det känns riktigt lyxigt! Jag begär inte mer av en pastamiddag än så.
Här är det en god idé att lägga någon extra krona på en riktigt god parmesan och tryffel. Visst finns det tryffelolja att använda om nöden så kräver. Men det blir en helt annan smak med äkta svart tryffel. Jag lovar!
4 port. färsk pasta
300 g biff
lite olja att steka i
10 cm purjolök
200 g färsk spenat
salt
svartpeppar
5 st äggulor
2 dl riven parmesan
ca 10 g svart tryffel
ca 1 dl pastavatten
salt och svartpeppar
Koka upp vatten och koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.
Strimla biffen och stek i omgångar i lite olja.
Finhacka purjolöken och låt den steka med på slutet.
Ha i spenaten och låt allt steka tills den mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg den stekta biffen åt sidan.
Häll av den nykokta pastan men spar ca 2 dl pastavatten. Ha upp pastan i samma stekpanna du stekt kött och lök i.
För pastan lite åt sidan och ha i äggulorna, den rivna osten och 1 dl pastavatten. Rör om och fortsätt blanda tills all pasta har täckts av såsen. Låt sjuda på medelvärme. Slå eventuellt på mer pastavatten.
Blanda i det stekta köttet, lök och spenat. Riv över tryffel. Smaka av med salt och peppar.
Dekorera eventuellt varje portion med en äggula i äggskal. Det blir otroligt vackert! Toppa varje portion med nyriven parmesan och lite extra tryffel och servera med ett glas nebbiolo från Luigi di Grasso.
149,00 kr
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter, kryddnejlika, lakrits och en fläkt av rosor och regnvåt asfalt. Smaken är stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet. Vinet har även en angenäm eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
I vackra Piemonte skapas viner i världsklass och med just Piemonte som ledord lanserar vi nu serien Luigi di Grasso som symboliserar italiensk elegans.
Läs mer »Ett otroligt god och krämig risotto med karamelliserad lök, salsiccia, parmesan och färska örter. Servera tillsammans med ett glas nebbiolo från Luigi di Grasso.
Läs mer »Piemonte är en trakt för den sanna livsnjutaren. Det böljande landskapet och glittrande sjöar bjuder på fina upplevelser samtidigt som du inte behöver gå hungrig - i Piemonte serveras rustik, vällagad mat och här även finns några av landets bästa viner.
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs mer »