Tryffelpasta.

Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.

Tryffelpasta
Borgogno Barolo Riserva

Borgogno Barolo Riserva

Italien

Systembolaget nr:

2443

699,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Låt mig presentera den lyxigaste snabbmat jag lagat på länge:

Tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel. Få ingredienser men makalöst gott. Här bildar äggula, parmesan och pastavatten en härligt krämig sås som liksom kokar in i pastan och gör detta till den ultimata rätten att bjuda på. För det går sannerligen rysligt fort att laga detta och det känns riktigt lyxigt! Jag begär inte mer av en pastamiddag än så.

Här är det en god idé att lägga någon extra krona på en riktigt god parmesan och tryffel. Visst finns det tryffelolja att använda om nöden så kräver. Men det blir en helt annan smak med äkta svart tryffel. Jag lovar!

Ingredienser

  • 4 port. färsk pasta

  • 300 g biff

  • lite olja att steka i

  • 10 cm purjolök

  • 200 g färsk spenat

  • salt

  • svartpeppar

  • 5 st äggulor

  • 2 dl riven parmesan

  • ca 10 g svart tryffel

  • ca 1 dl pastavatten

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Koka upp vatten och koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.

    2. Strimla biffen och stek i omgångar i lite olja.

    3. Finhacka purjolöken och låt den steka med på slutet.

    4. Ha i spenaten och låt allt steka tills den mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar.

    5. Lägg den stekta biffen åt sidan.

    6. Häll av den nykokta pastan men spar ca 2 dl pastavatten. Ha upp pastan i samma stekpanna du stekt kött och lök i.

    7. För pastan lite åt sidan och ha i äggulorna, den rivna osten och 1 dl pastavatten. Rör om och fortsätt blanda tills all pasta har täckts av såsen. Låt sjuda på medelvärme. Slå eventuellt på mer pastavatten.

    8. Blanda i det stekta köttet, lök och spenat. Riv över tryffel. Smaka av med salt och peppar.

    Dekorera eventuellt varje portion med en äggula i äggskal. Det blir otroligt vackert! Toppa varje portion med nyriven parmesan och lite extra tryffel.

Vintips till tryffelpasta:

Il Falchetto Barbarossa Monferrato Nebbiolo Superiore

199,00 kr


Vinet har en medelstor doft men fina inslag av röda blommor, parfym, körsbär och mörka plommon. Smaken har balans med en bra frukt och syra som väl balanserar tanninerna. Trevlig och välbalanserad eftersmak med inslag av mörka körsbär, rosor och mörka plommon.

Borgogno Barolo Riserva

699,00 kr


Komplex, kryddig doft med, inslag av mörka körsbär, rosor, lakrits och fat. Komplex, fyllig och kryddig smak med inslag av mörka körsbär, torkade rosor, tobak, salvia, choklad och fat. Lång, nyanserad eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel

Rödvinspasta med

Rödvinspasta.


Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.

Läs mer »