Tryffelpasta.

Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.

Tryffelpasta
Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

Italien

Systembolaget nr:

5307301

149,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Låt mig presentera den lyxigaste snabbmat jag lagat på länge:

Tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel. Få ingredienser men makalöst gott. Här bildar äggula, parmesan och pastavatten en härligt krämig sås som liksom kokar in i pastan och gör detta till den ultimata rätten att bjuda på. För det går sannerligen rysligt fort att laga detta och det känns riktigt lyxigt! Jag begär inte mer av en pastamiddag än så.

Här är det en god idé att lägga någon extra krona på en riktigt god parmesan och tryffel. Visst finns det tryffelolja att använda om nöden så kräver. Men det blir en helt annan smak med äkta svart tryffel. Jag lovar!

Ingredienser

  • 4 port. färsk pasta

  • 300 g biff

  • lite olja att steka i

  • 10 cm purjolök

  • 200 g färsk spenat

  • salt

  • svartpeppar

  • 5 st äggulor

  • 2 dl riven parmesan

  • ca 10 g svart tryffel

  • ca 1 dl pastavatten

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Koka upp vatten och koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.

    2. Strimla biffen och stek i omgångar i lite olja.

    3. Finhacka purjolöken och låt den steka med på slutet.

    4. Ha i spenaten och låt allt steka tills den mjuknat. Krydda med salt och svartpeppar.

    5. Lägg den stekta biffen åt sidan.

    6. Häll av den nykokta pastan men spar ca 2 dl pastavatten. Ha upp pastan i samma stekpanna du stekt kött och lök i.

    7. För pastan lite åt sidan och ha i äggulorna, den rivna osten och 1 dl pastavatten. Rör om och fortsätt blanda tills all pasta har täckts av såsen. Låt sjuda på medelvärme. Slå eventuellt på mer pastavatten.

    8. Blanda i det stekta köttet, lök och spenat. Riv över tryffel. Smaka av med salt och peppar.

    Dekorera eventuellt varje portion med en äggula i äggskal. Det blir otroligt vackert! Toppa varje portion med nyriven parmesan och lite extra tryffel och servera med ett glas nebbiolo från Luigi di Grasso.

Vintips till tryffelpasta:

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

149,00 kr


Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter, kryddnejlika, lakrits och en fläkt av rosor och regnvåt asfalt. Smaken är stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet. Vinet har även en angenäm eftersmak.

Recept: Linnéa Seidel