Ugnsbakad lök med gruyère och getost.

Här är Linnéas recept på en perfekt förrätt!

Ugnsbakad lök
Las Moras Organic Chardonnay

Las Moras Organic Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

266111

89,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 0 min

Genom att ugnsbaka löken under lång tid på låg värme får du en otroligt söt och mild smak på löken. Ugnsbakad lök tillsammans med ost och solroskärnor blir en perfekt förrätt som är lätt att laga! Servera gärna med ett gott bröd till.

Ingredienser

  • 12 små lökar, gärna olika sorter

  • 50 g smör

  • 3 msk finhackad färsk oregano

  • 50 g finriven gruyère

  • Svartpeppar

  • 1 dl solroskärnor

  • 50 g getost

Gör så här

    1. Skala och dela lökarna i halvor eller kvartar, beroende på hur stora de är. Lägg i en ugnsform med snittytan uppåt. Klicka i smöret.

    2. Strö över färsk oregano, gruyère och svartpeppar.

    3. Ugnsbaka i 150°C i cirka 50 minuter, eller tills de är helt mjuka och börjar få färg.

    4. Rosta solroskärnorna i en torr, medelvarm panna.

    5. Strö solroskärnor och smulad getost över de varma, ugnsbakade lökarna. Servera direkt.

Vin till löken:

Las Moras Organic Chardonnay

89,00 kr


Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel