Orangevin från nordligaste Portugal.
Semente Avesso finns i Systembolagets fasta sortiment sedan 1 december 2023 och har blivit något av en favorit bland Orangevin-supportrarna.
Läs mer »Den här fiskrätten serveras med en potatisstomp som får härligt rökig ton med hjälp av rökt böckling - spännande!
Till fisken och potatisstompet bryter vi av med en fräsch vinägrett som får smak av citron, oliver och jalapeño bland annat. Bon apetit!
600 g torsk
2 msk smör
salt
peppar
Börja med att dela fisken, lägg på en smörad plåt och salta.
Toppa med lite smör och baka i ugn på 150° i 15 min eller tills innertemperaturen är 50 grader.
500 g potatis
1 st scharlottenlök
1 st böckling
2 dl grädde
1 dl olivolja
1 msk smör
Koka potatisen, hacka schalottenlöken och rensa den rökta fisken.
Mosa allt tillsammans med grädde, olivolja och smör till en härlig stomp. Smaka av med salt och peppar.
3 msk kapris
1 st schalottenlök, finhackad
1 dl gröna oliver, delade
1 citron
1 knippe gräslök
1 dl hackad persilja
0,5 finhackad jalapeño
Riv citronskalet, filea citronen och pressa ur saften.
Lägg sedan allt i en bunke och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Garnera med exempelvis dill och krasse, sedan är det färdigt att servera. Njut!
121,00 kr
Semento Avesso Orange är aromatiskt och medelfylligt med en liten strävhet på slutet, vilket gör att det passar perfekt till lätta eller medelkraftiga kötträtter, vegetariska rätter, charkuterier, ost och fet fisk.
Recept: Danger Österlin
Semente Avesso finns i Systembolagets fasta sortiment sedan 1 december 2023 och har blivit något av en favorit bland Orangevin-supportrarna.
Läs mer »Svamplyckan blir extra stor när man hittar ett sånt här recept att använda svampen till! Här blandas sensommarens bästa smaker på ett ypperligt sätt och vi skålar gärna in middagen i ett glas svalt vin från Bourgogne.
Läs mer »Stekt torskrygg med en underbar sås och knaperstekt bacon - lika gott till vardag som till fest. Servera med grönsaker i säsong.
Läs mer »En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer »