Ugnsbakad torsk med rökig potatisstomp och citronvinägrett.

Den här fiskrätten serveras med en potatisstomp som får härligt rökig ton med hjälp av rökt böckling - spännande!

Ugnsbakad torsk med rökig potatisstomp.
Semente Avesso Orange

Semente Avesso Orange

Portugal

Systembolaget nr:

2009

121,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Till fisken och potatisstompet bryter vi av med en fräsch vinägrett som får smak av citron, oliver och jalapeño bland annat. Bon apetit!

Ugnsbakad torsk:

Ingredienser

  • 600 g torsk

  • 2 msk smör

  • salt

  • peppar

Gör så här

    1. Börja med att dela fisken, lägg på en smörad plåt och salta.

    2. Toppa med lite smör och baka i ugn på 150° i 15 min eller tills innertemperaturen är 50 grader.

Rökig stomp:

Ingredienser

  • 500 g potatis

  • 1 st scharlottenlök

  • 1 st böckling

  • 2 dl grädde

  • 1 dl olivolja

  • 1 msk smör

Gör så här

    1. Koka potatisen, hacka schalottenlöken och rensa den rökta fisken.

    2. Mosa allt tillsammans med grädde, olivolja och smör till en härlig stomp. Smaka av med salt och peppar.

Citronvinägrett:

Ingredienser

  • 3 msk kapris

  • 1 st schalottenlök, finhackad 

  • 1 dl gröna oliver, delade

  • 1 citron

  • 1 knippe gräslök

  • 1 dl hackad persilja

  • 0,5 finhackad jalapeño

Gör så här

    1. Riv citronskalet, filea citronen och pressa ur saften.

    2. Lägg sedan allt i en bunke och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

    3. Garnera med exempelvis dill och krasse, sedan är det färdigt att servera. Njut!

Vintips till torsken:

Semente Avesso Orange

121,00 kr


Semento Avesso Orange är aromatiskt och medelfylligt med en liten strävhet på slutet, vilket gör att det passar perfekt till lätta eller medelkraftiga kötträtter, vegetariska rätter, charkuterier, ost och fet fisk.

Recept: Danger Österlin