Vissa menar att bubbelvatten i våffelsmeten ger lättare och luftigare våfflor. Andra menar att bubbelvatten kan tillsättas för att göra våfflorna lite frasigare. Kolsyran i vattnet gör att det blir små, fina bubblor i våffelsmeten, vilket resulterar i en lättare konsistens och en härligt krispig textur.
Vill du testa att göra våfflor med bubbelvatten har vi receptet för dig här. Lite längre ner har vi även listat några förslag goda tillbehör till dina våfflor.
Lönnsirap och smör: Den klassiska om än väldigt amerikanska kombinationen av varm lönnsirap och smör är en vinnare för den som vill ha något drypande sött.
Färska bär och grädde: Toppa dina våfflor med en blandning av skivade färska jordgubbar, blåbär eller hallon för en fräschare våffla. En klick grädde gör att bären håller sig på plats.
Nutella och banan: Bred Nutella över dina våfflor och toppa med skivad mogen banan för en söt och krämig kombination.
Grädde och chokladsås: Servera våfflorna med vispad grädde och rik chokladsås för en dekadent efterrätt.
Honung och grekisk Yoghurt: Ringla lite honung över våfflorna och servera med en klick krämig grekisk yoghurt för en frisk och söt kombo.
Glass: Ett enkelt och gott alternativ är att servera våfflorna med din favoritglass - det måste inte vara vanilj.
Jordnötssmör och sylt: Bred jordnötssmör över våfflorna och toppa med din favoritsylt för en smakrik kombination.
Krispigt bacon: För en kombination av söt och salt kan du strö krispiga baconbitar över dina våfflor. En klick crème frâiche till gör att det inte blir torrt.
Kokos och ananas: Skapa en tropisk smakupplevelse genom att strö över kokosflingor och fint tärnad ananas.
Vaniljglass och kolasås: Servera dina varma våfflor med en kula vaniljglass och ringla över rik kolasås för en lyxig efterrätt.
Dessa är bara några idéer, och du kan självklart servera dina våfflor med dina personliga favoriter! Här har vi några fler exempel på matiga våfflor!