Våfflor med egen glass och chokladsås med päronkonjak.

Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör. 

Frasiga våfflor med glass och chokladsås med päronkonjak
logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Frasiga våfflor, silkeslen chokladglass (så enkelt att göra) och sedan som avslutning, en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör. Om det blir våfflor över så är det bara att frysa in. När det är dags att ta fram dem, dela då våfflorna i bitar och rosta försiktigt i brödrosten. De blir nästan som nygräddade då!

Frasiga våfflor

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk strösocker

  • 2 1/2 dl mjölk

  • 2 dl kallt vatten

  • 100 g smör

Gör så här

    1. Blanda alla torra ingredienser och ha i mjölken. Blanda och tillsätt sedan vattnet.

    2. Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet.

    3. Grädda till frasiga våfflor. För att de ska behålla sin frasighet, lägg dem på galler istället för på hög.

Chokladglass

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde

  • 1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)

  • 100 g mjölkchoklad

  • 100 g mörk choklad

Gör så här

    1. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas och häll försiktigt i burken med kondenserad mjölk.

    2. Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något innan du rör i den i grädden.

    3. Blanda väl. Häll upp i en avlång brödform och ställ in i kylen i minst 4 timmar.

Världens godaste chokladsås med päronlikör

Ingredienser

  • 1 msk smör

  • 1 msk Xanté

  • 1 1/2 msk kakao

  • 1 msk sirap

  • 2 msk strösocker

  • 1 dl grädde

  • 1 nypa flingsalt

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull och häll i päronlikören. Tillsätt kakaon och rör om.

    2. Tillsätt därefter sirap, socker och grädde. Låt allt koka ihop. Servera ljummen.

Till servering

Ingredienser

  • färska päron

  • färska jordgubbar

Gör så här

    1. Lägg upp en frasig våffla på en tallrik. Skiva päron och fördela över våfflan.

    2. Skopa upp tre fina kulor av glassen och ringla sist över chokladsåsen. Dekorera med ett par färska jordgubbar.

Xanté Cognac & Pear

276,00 kr


Den klassiska päronkonjaken som har sitt ursprung i Belgien. Päronkaraktären är stor med en söt och behaglig smak av mogna päron. Avnjut som den är, som drinkingrediens eller i chokladsås till frasiga våfflor!

Recept: Linnéa Seidel

Xanté Cognac & Pear

Xanté


1994 introducerades Xanté i Sverige och tog hela landet med storm. De senaste åren har flera nya produkter lanserats, alla med smaken av söta päron i centrum.

Läs mer »