Ryggbiff med gratinerad rotselleri, brynt smör och fikonsallad.
Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!
Läs mer »Fira kramens dag genom att bjuda någon du vill kramas lite extra med på en härlig middag.
Den 21 januari är det Kramens dag. Ta tillfället i akt att bjuda någon du vill kramas lite extra med på en härlig middag med grillad rostas och varm rotfruktssallad.
Mysiga middagar behöver vi verkligen såhär i början av året! Det är så lätt att vardagen drar igång med buller och bång. Viktiga möten, sena jobbkvällar, livspusslet med barn, träning och allt vad livet innebär tar gärna upp all vår tid. Och det är därför jag älskar alla dessa temadagar. Vi får liksom en anledning att stanna upp lite och fira! Oavsett om det är genom att fika kanelbullar med kollegorna eller som nu, fira kramens dag!
Och frågar du mig, då firar man allra bäst genom att äta en god middag tillsammans med någon man tycker om. En varm rotfruktssallad med parmesan, örtbearnaise och grillad rostas passar perfekt att avnjutas denna kramiga dag.
3 morötter
1 lila sötpotatis
1 vanlig sötpotatis
1 palsternacka
olivolja
salt
parmesanost
solroskärnor
1 knippe färsk persilja
färska jordgubbar
Skala alla rotfrukter och skär i lika stora stavar. Låt ligga i iskallt vatten cirka 20 minuter.
Torka och lägg upp rotfrukterna på en plåt. Ringla olja över och salta lätt.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 30 minuter. Tag ut ur ugnen och hyvla parmesan över.
Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Hacka rikligt med färsk persilja och blanda tillsammans med solroskärnor och de varma rotfrukterna. Dela jordgubbar och toppa salladen med dem.
250 g smör
2 schalottenlökar
torkad dragon
1/2 dl vatten
1/4 dl rödvinsvinäger
3 äggulor
1 msk finhackad färsk persilja
1 msk finhackad färsk gräslök
salt och peppar
Skira smöret, vilket innebär att du smälter smöret på låg värme i en kastrull. Smöret delar sig nu så du får en smörgul del och en lite vitare del som lägger sig i botten på kastrullen. Det är den smörgula delen vi ska använda oss av.
Skala och finhacka lökarna och lägg dom i en kastrull tillsammans med dragon, vatten och rödvinsvinäger. Låt reducera tills cirka hälften av vätskan är kvar. Sila ner lökskyn i en ren bunke.
Häll i äggulorna i en hög bunke eller tillbringare, häll över lökskyn tillsammans med de finhackade örterna.
Sätt en stavmixer i botten och börja mixa.
Tillsätt det skirade smöret i en fin stråle och mixa tills såsen tjocknat. Smaka av med lite mer dragon, salt och peppar.
Ställ gärna såsen kallt en liten stund så tjocknar den till sig lite mer.
ca 300 g rostas
1 /2 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
Blanda samman balsamvinäger, olja, salt och peppar. Låt köttet ligga i marinaden i cirka 20 minuter.
Grilla eller stek sedan köttet till önskad tillagningsgrad.
Servera grillad rostas tillsammans med den varma rotfruktssalladen, örtbearnaise och ett glas rödvin.
Låt firandet börja!
99,00 kr
Dagen till ära tycker jag vi kan ta fram en flaska Las Moras LOVE Cabernet Sauvignon! Ett medelfylligt vin med intensiva inslag av mörka bär såsom mogna körsbär och svarta vinbär. Vinet har en lätt syra som balanseras upp av den härliga frukten.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéas recept på ryggbiff. Här har hon bytt ut potatisgratängen mot gratinerad rotselleri!
Läs mer »Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »Marinera en riktigt bra bit kött i Linnéas smakrika krydd-rub, grilla och servera med en fräsch sallad eller ugnsbakade sötpotatisklyftor.
Läs mer »Testa Linnéas superlyxiga mackor!
Läs mer »