Erik Videgård – aktuell med ny kokbok och podcast.
Erik Videgård, en av Sveriges mest kända kockar och krögare är aktuell med en ny asiatisk kokbok. Vi fick en pratstund med den mångfacetterade kocken.
Läs mer »Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.
Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare" och vårrullarna passar lika bra till förrätt som huvudrätt.
30 g munggroddsnudlar
60 g råa wannameiräkor (små skalade) ASC-märkta
250 g fläskfärs
2 rivna vitlöksklyftor
3 finhackade schalottenlökar
1 1⁄4 dl riven morot
svartpeppar
2 msk fisksås
40 fyrkantiga springroll skins (vårrulledegplattor) ca 10–15 cm långa
ägg till pensling
olja till fritering
Häll kokande vatten över nudlarna, låt stå i 10 min, sila av, spola med kallt vatten och klipp med sax i småbitar. Hacka räkorna till färs. Blanda ingredienserna till fyllningen.
Blanda samtliga ingredienser till såsen.
Fyll degplattorna genom att lägga 1 msk fyllning mitt på plattan. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik de motstående sidorna mot varandra så att de möts på mitten. Vik sedan över den del som nu är under fyllningen och rulla ihop till en slät rulle. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur rullen, annars kan den explodera vid friteringen. Man kan förbereda rullarna genom att förfritera dem i 170-gradig olja i 1 minut för att sedan fritera igen, precis innan servering.
Fritera vårrullarna i 185-gradig olja i ca 3 minuter eller tills de är gyllenbruna.
huvudsallat
färsk mynta
färsk koriander
nuoc cham dippsås
Lägg upp vårrullarna på sallatsbladen med mynta och koriander.
När du ska äta tar du ett sallatsblad i handen, lägger på en rulle, lite koriander och mynta, rullar ihop och doppar i såsen.
135,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en lite fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Recept: Erik Videgård
Erik Videgård, en av Sveriges mest kända kockar och krögare är aktuell med en ny asiatisk kokbok. Vi fick en pratstund med den mångfacetterade kocken.
Läs mer »Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Läs mer »Ett underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »