Vårrullar Cha Gio.

Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.

Cha Gio Vårrullar i korg mot svart bakgrund
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

52967

135,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare" och vårrullarna passar lika bra till förrätt som huvudrätt.

Vårrullar:

Ingredienser

  • 30 g munggroddsnudlar

  • 60 g råa wannameiräkor (små skalade) ASC-märkta

  • 250 g fläskfärs

  • 2 rivna vitlöksklyftor

  • 3 finhackade schalottenlökar

  • 1 1⁄4 dl riven morot

  • svartpeppar

  • 2 msk fisksås

  • 40 fyrkantiga springroll skins (vårrulledegplattor) ca 10–15 cm långa

  • ägg till pensling

  • olja till fritering

Gör så här

    1. Häll kokande vatten över nudlarna, låt stå i 10 min, sila av, spola med kallt vatten och klipp med sax i småbitar. Hacka räkorna till färs. Blanda ingredienserna till fyllningen.

    2. Blanda samtliga ingredienser till såsen.

    3. Fyll degplattorna genom att lägga 1 msk fyllning mitt på plattan. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik de motstående sidorna mot varandra så att de möts på mitten. Vik sedan över den del som nu är under fyllningen och rulla ihop till en slät rulle. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur rullen, annars kan den explodera vid friteringen. Man kan förbereda rullarna genom att förfritera dem i 170-gradig olja i 1 minut för att sedan fritera igen, precis innan servering.

    4. Fritera vårrullarna i 185-gradig olja i ca 3 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tillbehör:

Ingredienser

  • huvudsallat

  • färsk mynta

  • färsk koriander

  • nuoc cham dippsås

Gör så här

    1. Lägg upp vårrullarna på sallatsbladen med mynta och koriander.

    2. När du ska äta tar du ett sallatsblad i handen, lägger på en rulle, lite koriander och mynta, rullar ihop och doppar i såsen.

Vintips till vårrullar:

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en lite fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Recept: Erik Videgård

Tonfiskpoke

Tuna Poke.


Erik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt. 

Läs mer »