Matjesilltallrik.
Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs mer »Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt så här på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
ca 3 msk iskallt vatten
Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Tillsätt vattnet, en matsked i taget, och arbeta degen precis så att den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.
Kavla ut den kylda degen på mjölat bord. Tryck ut degen i en avlång pajform. Trimma kanterna och nagga botten. Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.
200 g riven Västerbottensost
2 ägg
2 dl grädde
salt
Lägg osten i botten på det förgräddade pajskalet.
Blanda ägg, grädde och salt i en bunke. Fördela detta över pajskalet med ost.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Pajen är klar när det har fått färg och äggstanningen har stannat.
169,00 kr
Vinet har en inbjudande doft med inslag av grillad citron, persika, sommarvarmt skiffertak samt en fläkt av mango och grapefrukt. Smaken är torr och frisk med lätt krämig textur. I eftersmaken som har bra längd finner man både mogen, citron, stendamm, persika och ett fint stråk av blommor.
89,00 kr
Ett vitt vin från Sydafrika och ett vinhus med lång historia. Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon är ett fruktigt och aromatiskt vin med toner av päron, krusbär, bivax, citrus och melon.
Recept: Linnéa Seidel
Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs mer »En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
Läs mer »När man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs mer »Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs mer »Den här frasiga smördegspajen med räkor är en favoriträtt som gästerna alltid ber att få receptet på.
Läs mer »