Vit chokladpannacotta med granita.
Nu är det dags att avsluta vår Alla hjärtans dag-middag och vilken dryck passar egentligen bättre för detta ändamål än ett gott dessertvin?
Läs mer »Pannacotta är Linnéas nya favoritdessert och här har hon gjort en vegansk pannacotta med den ljuvliga kombon av päron, kokos och choklad.
Jag måste erkänna en liten sak för er. Jag har fått ett nytt beroende när det kommer till efterrätter. Sist på bollen, absolut. Men det gör inte efterrätten mindre god för det! Vi pratar alltså pannacotta här. Denna tidlösa dessert som alltid är lika uppskattad. Idag har jag gjort en vegansk pannacotta med smak av päron och kokos. Ljuvligt god om du frågar mig.
Desserten har jag smaksatt med Xanté Cognac & Pear som passar ypperligt bra till att dricka precis som den är, eller som här, användas i en dessert. Jag valde att tillsätta lite smält vegansk choklad i 2/3 av min pannacotta. För alla vet ju att just päron, kokos och choklad är en alldeles otroligt god kombination. Helt oemotståndlig faktiskt, liksom min veganska pannacotta!
4 dl krämig kokosgrädde
2/3 dl Xanté Cognac & Pear
75 g vegansk choklad
1 dl gelésocker
50 g pistagenötter
Blanda kokosgrädde och Xanté Cognac & Pear i en kastrull. Låt koka upp. Häll ca 1/3 i ett annat kärl och ställ åt sidan.
Tillsätt 3/4 dl gelésocker i den kokosgrädde du har kvar i kastrullen och låt allt koka upp och koka i en minut.
Hacka den veganska chokladen och låt den smälta ner i den varma kokosgrädden.
Få till en fin lutning på glasen genom att t.ex. lägga dem på sidan försiktigt i en muffinsform eller lägg en handduk i en avlång brödform och luta glasen mot kanten. Fyll glasen med din pannacotta och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Efter de tre timmarna: Värm upp resterande kokosgrädde, tillsätt 1/4 dl gelésocker och låt koka upp och koka i en minut.
Hacka pistagenötterna och blanda i. Häll försiktigt pannacottan över den redan stelnade chokladpannacottan och låt stå svalt i 2 timmar.
Toppa varje pannacotta med lite hackade pistagenötter innan servering.
Recept: Linnéa Seidel
Nu är det dags att avsluta vår Alla hjärtans dag-middag och vilken dryck passar egentligen bättre för detta ändamål än ett gott dessertvin?
Läs mer »En supersmarrig variant av den exotiska drinken Piña Colada med Xanté Cognac & Pear, som adderar inslag av söta päron.
Läs mer »En otroligt god kolapaj med vispad hallonpannacotta till. Dessutom har jag smaksatt själva pajfyllningen med en skvätt Jack Daniel´s Tennessee Honey!
Läs mer »Inkokta päron är en klassisk dessert som passar utmärkt att servera till Linnéas cheesecake. Kakan smaksätts med päronlikör, och gott att servera till är därför Xantés päronsmakande bubbel!
Läs mer »