The Umami Tsunami - vegetarisk "köttfärssås".
Ett umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin.
Läs mer »Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Lasagne är alltid ett säkert kort att laga när man vill att hela familjen ska äta, perfekt att göra en extra stor omgång som sedan räcker fint till lunch dagen efter. För det är ju dag två lasagne är som allra, allra godast. Eller hur?Jag använder vegofärs i min lasagne idag. Ofta klarar den inte av att koka så länge, därför kan det vara bra att låta den gå i tomatsåsen när den kokat klart. Mitt bästa tips när det kommer till lasagne, det är att använda färska lasagneplattor. Det gör hela skillnaden, jag lovar!
600 g vegofärs
olja att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 tsk tamarisoja
1/2 dl balsamvinäger
400 g krossade tomater
200 g vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
ca 2 dl ajvar
färsk persilja
salt & peppar
färska lasagneplattor (10-12 st)
3 dl créme fraîche
3 dl vällagrad ost
Bryn vegofärsen i rikligt med olja så den inte bränner fast i en gryta. Lägg åt sidan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjukt i lite olja. Tillsätt tomatpuré, tamarisoja och balsamvinäger, fortsätt steka någon minut. Häll över krossade tomater och vatten.
Låt koka upp och ha i en görnsaksbuljongstärning och ajvar. Låt allt småkoka under lock i cirka 15 minuter.
Ha i den stekta vegofärsen och smaka av med hackad färsk persilja, salt och peppar.
Varva färska lasagneplattor och vegofärsåsen i en ugnsfast form.
Bred ett lager crème fraîche överst och toppa med riven ost.
Gratinera i 225°C i cirka 20 minuter.
Servera lasagnen med en liten grönsallad.
73,00 kr
Till Linnéas vegetariska lasage tipsar vi om klimatsmarta tetraförpackningen med Castillo de Gredos. Ett spanskt, mjukt rödvin med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.
Recept: Linnéa Seidel
Ett umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin.
Läs mer »Gratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.
Läs mer »Det finns flera anledningar att köpa vin i tetraförpackning. Att de är miljövänliga och praktiska är bara två av dem. Här får du de fem viktigaste skälen.
Läs mer »Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs mer »