Vegetarisk lasagne.

Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.

Vegetarisk lasagne
Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

Spanien

Systembolaget nr:

12797

73,00 kr


logo

6

logo

0 h 40 min

Lasagne är alltid ett säkert kort att laga när man vill att hela familjen ska äta, perfekt att göra en extra stor omgång som sedan räcker fint till lunch dagen efter. För det är ju dag två lasagne är som allra, allra godast. Eller hur?Jag använder vegofärs i min lasagne idag. Ofta klarar den inte av att koka så länge, därför kan det vara bra att låta den gå i tomatsåsen när den kokat klart. Mitt bästa tips när det kommer till lasagne, det är att använda färska lasagneplattor. Det gör hela skillnaden, jag lovar!

Ingredienser

  • 600 g vegofärs

  • olja att steka i

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk tomatpuré

  • 3 tsk tamarisoja

  • 1/2 dl balsamvinäger

  • 400 g krossade tomater

  • 200 g vatten

  • 1 st grönsaksbuljongtärning

  • ca 2 dl ajvar

  • färsk persilja

  • salt & peppar

  • färska lasagneplattor (10-12 st)

  • 3 dl créme fraîche

  • 3 dl vällagrad ost

Gör så här

    1. Bryn vegofärsen i rikligt med olja så den inte bränner fast i en gryta. Lägg åt sidan.

    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjukt i lite olja. Tillsätt tomatpuré, tamarisoja och balsamvinäger, fortsätt steka någon minut. Häll över krossade tomater och vatten.

    3. Låt koka upp och ha i en görnsaksbuljongstärning och ajvar. Låt allt småkoka under lock i cirka 15 minuter.

    4. Ha i den stekta vegofärsen och smaka av med hackad färsk persilja, salt och peppar.

    5. Varva färska lasagneplattor och vegofärsåsen i en ugnsfast form.

    6. Bred ett lager crème fraîche överst och toppa med riven ost.

    7. Gratinera i 225°C i cirka 20 minuter.

    8. Servera lasagnen med en liten grönsallad.

Vintips till vegetarisk lasagne:

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

73,00 kr


Till Linnéas vegetariska lasage tipsar vi om klimatsmarta tetraförpackningen med Castillo de Gredos. Ett spanskt, mjukt rödvin med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.

Recept: Linnéa Seidel