Vietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger.

Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.

Vietnamesiska sommarrullar
Pata Negra Cava Semi Seco

Pata Negra Cava Semi Seco

Spanien

Systembolaget nr:

53268

78,00 kr

87,00 kr


Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

59613

79,00 kr

100,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Det här är perfekt mat att laga tillsammans med gästerna. Skär upp mängder med grönsaker i regnbågens alla färger och låt var och en tillverka sina egna vietnamesiska sommarrullar. Den första rullen kan vara lite trixig att få till, så vill du impa på gästerna med dina färdigheter, öva en gång innan!

Och bubblet, det passar precis lika bra att dricka medan ni lagar maten som till själva middagen sen. Jag valde att göra mina helt vegetariska, men man kan även ha i räkor, lax eller kyckling. Det är helt en smaksak!

Vietnamesiska sommarrullar

Ingredienser

  • 50 g glasnudlar

  • 1 stor morot

  • 1/2 gurka

  • 1 röd paprika

  • ca 100 g rödkål

  • 1 avokado

  • 1 mango

  • ca 100 g edamamebönor

  • små salladsblad

  • 2 limefrukter

  • 12 st runda rispapper (finns i asiatiska hyllan)

  • ev. färska räkor, bitar av lax eller kyckling

Gör så här

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

    2. Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.

    3. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.

    4. Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk.

    5. Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime.

    6. Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.

Dippsås

Ingredienser

  • 1 msk jordnötssmör

  • 1 msk hett vatten

  • 2 msk soya

  • 1 msk risvinäger

  • vita sesamfrön

Gör så här

    1. Lägg jordnötssmöret i en skål, häll på det heta vattnet och blanda väl.

    2. Blanda i soya, sesamolja och vita sesamfrön.

Två bubbel på passar fint till sommarrullarna

Pata Negra Cava Semi Seco

78,00 kr

87,00 kr


Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.

Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut

79,00 kr

100,00 kr


Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.

Fler asiatiska recept:

Recept: Linnéa Seidel