Wichudaporn berättar hur du lagar snabb och genuin thaimat.
Wichudaporn blev känd när hon kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019. Nu är hon aktuell med sin andra kokbok "Thai på 30 minuter" där du får lär dig att laga genuin thailändsk mat.
Läs mer »Prova Linnéas vietnamesiska sommarrullar tillsammans med ett glas bubbel.
Det här är perfekt mat att laga tillsammans med gästerna. Skär upp mängder med grönsaker i regnbågens alla färger och låt var och en tillverka sina egna vietnamesiska sommarrullar. Den första rullen kan vara lite trixig att få till, så vill du impa på gästerna med dina färdigheter, öva en gång innan!
Och bubblet, det passar precis lika bra att dricka medan ni lagar maten som till själva middagen sen. Jag valde att göra mina helt vegetariska, men man kan även ha i räkor, lax eller kyckling. Det är helt en smaksak!
50 g glasnudlar
1 stor morot
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 100 g rödkål
1 avokado
1 mango
ca 100 g edamamebönor
små salladsblad
2 limefrukter
12 st runda rispapper (finns i asiatiska hyllan)
ev. färska räkor, bitar av lax eller kyckling
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.
Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk.
Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime.
Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.
1 msk jordnötssmör
1 msk hett vatten
2 msk soya
1 msk risvinäger
vita sesamfrön
Lägg jordnötssmöret i en skål, häll på det heta vattnet och blanda väl.
Blanda i soya, sesamolja och vita sesamfrön.
78,00 kr
87,00 kr
Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.
79,00 kr
100,00 kr
Je m'appelle Belle Blanc de Blancs Brut har inslag av gula äpplen, päron, fläder och en fläkt av melon i den fruktiga, inbjudande doften. Vinet är torrt, friskt och fruktigt med trevliga inslag av gula äpplen, päron, fläder och melon.
Recept: Linnéa Seidel
Wichudaporn blev känd när hon kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2019. Nu är hon aktuell med sin andra kokbok "Thai på 30 minuter" där du får lär dig att laga genuin thailändsk mat.
Läs mer »Att göra sin egen poké bowl är inte alls svårt och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränser. Här ett recept med marinerad lax, honungspicklad rödkål, asiatisk gurka, srirachamajjo och ris med mirin.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »Banh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer »