Vit chokladmousse med lemon curd.
Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!
Vit chokladmousse
Ingredienser
150 g vit choklad
1 äggula
2 dl grädde
Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad. Tag skålen med choklad från värmen och låt den svalna.
Vispa upp äggulan och ha i den i den avsvalnade chokladen, rör till en jämn och glansig smet. Om chokladen skär sig är den fortfarande lite för varm. Tillsätt då lite av grädden och rör om, då brukar den gå ihop sig igen.
Vispa grädden mjuk och vänd försiktig ner den i chokladen. Blanda allt med hjälp av en slickepott. Ha upp chokladmoussen i fina små glas.
Lemon curd
Ingredienser
3 citroner
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 äggulor
50 g smör
Gör så här
Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa saften ur dom.
Vispa upp socker, ägg och äggulor i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten.
Tillsätt citronskal och saft. Rör tills du får en tjock kräm, cirka 15 minuter.
Skär smöret i små bitar och tillsätt det mot sluten. Låt svalna och förvara i en tät burk med lock i kylskåpet.
Tillsätt en sked lemon curd till varje glas med chokladmousse.
Nederburg Noble Late Harvest
130,00 kr
Nederburg Noble Late Harvest passar fint till chokladmousse. Vinet har en härligt fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika. Balanserad syra och lång söt eftersmak
Recept: Linnéa Seidel
Örtmarinerade lammracks med ugnsrostad delikatesspotatis.
Linnéa bjuder på ett recept på härliga, örtmarinerade lammracks.
Läs mer »Ostbricka till nyårsmiddagen.
Ingen nyårsafton utan ostbricka! Med små enkla knep och recept kan du lyfta den klassiska ostbrickan till nya höjder, jag lovar!
Läs mer »