Vit chokladmousse med lemon curd.

Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!

Vit chokladmousse med lemon curd
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

274102

109,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Och som kronan på verket avslutar jag nyårsmiddagen med en vit chokladmousse med lemon curd. Gott nytt år!

Vit chokladmousse

Ingredienser

  • 150 g vit choklad

  • 1 äggula

  • 2 dl grädde

Gör så här

    1. Smält chokladen i ett vattenbad. Tag skålen med choklad från värmen och låt den svalna.

    2. Vispa upp äggulan och ha i den i den avsvalnade chokladen, rör till en jämn och glansig smet. Om chokladen skär sig är den fortfarande lite för varm. Tillsätt då lite av grädden och rör om, då brukar den gå ihop sig igen.

    3. Vispa grädden mjuk och vänd försiktig ner den i chokladen. Blanda allt med hjälp av en slickepott. Ha upp chokladmoussen i fina små glas.

Lemon curd

Ingredienser

  • 3 citroner

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 2 äggulor

  • 50 g smör

Gör så här

    1. Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa saften ur dom.

    2. Vispa upp socker, ägg och äggulor i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten.

    3. Tillsätt citronskal och saft. Rör tills du får en tjock kräm, cirka 15 minuter.

    4. Skär smöret i små bitar och tillsätt det mot sluten. Låt svalna och förvara i en tät burk med lock i kylskåpet.

    5. Tillsätt en sked lemon curd till varje glas med chokladmousse.

Nederburg Noble Late Harvest

109,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest passar fint till chokladmousse. Vinet har en härligt fruktig doft av mango, honung, apelsinmarmelad och apelsinblom. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och persika. Balanserad syra och lång söt eftersmak