Vit chokladtryffel med cognac och brynt smör.

En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.

Vit chokladtryffel med cognac
Larsen VS, 350ml

Larsen VS, 350ml

Frankrike

229,00 kr


logo

25 st

En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker. Ta det du gillar bäst!

Ingredienser

 • 50g smör

 • 1 1/2 dl vispgrädde

 • 2 msk Larsen VS

 • 300 g vit choklad

 • kokosflingor och hasselnötter till dekoration

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull. Detta gör du genom att värma smöret under omrörning tills smöret börjar skumma, det bildas bruna partiklar i botten av kastrullen och du känner en nötig, kolaaktig doft från smöret.

  2. Häll upp smöret i en ren skål och låt svalna. Skumma av smöret med hjälp av en sked.

  3. Värm försiktigt grädden i en kastrull, tillsätt det brynta smöret och cognac. Låt allt sjuda, men inte koka.

  4. Hacka chokladen fint och slå den varma gräddblandningen över. Låt stå ett par minuter och rör sedan om försiktig med en slickepott. Har inte all choklad smält, låt det stå någon minut till och rör sedan om igen. Försök att undvika att få in luft i chokladsmeten.

  5. Häll upp i en avlång form och ställ kallt, minst 2 timmar.

  6. Rosta kokos i en torr, medelvarm stekpanna. Finhacka hasselnötterna.

  7. Forma kulor av den kalla chokladsmeten. Rulla hälften av chokladtryfflarna i kokos och hälften i hackade hasselnötter. Förvara svalt.

Larsen VS, 350ml

229,00 kr


Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.

Recept: Linnéa Seidel