Gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.
Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.
Läs mer »En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.
En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker. Ta det du gillar bäst!
50g smör
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Larsen VS
300 g vit choklad
kokosflingor och hasselnötter till dekoration
Bryn smöret i en kastrull. Detta gör du genom att värma smöret under omrörning tills smöret börjar skumma, det bildas bruna partiklar i botten av kastrullen och du känner en nötig, kolaaktig doft från smöret.
Häll upp smöret i en ren skål och låt svalna. Skumma av smöret med hjälp av en sked.
Värm försiktigt grädden i en kastrull, tillsätt det brynta smöret och cognac. Låt allt sjuda, men inte koka.
Hacka chokladen fint och slå den varma gräddblandningen över. Låt stå ett par minuter och rör sedan om försiktig med en slickepott. Har inte all choklad smält, låt det stå någon minut till och rör sedan om igen. Försök att undvika att få in luft i chokladsmeten.
Häll upp i en avlång form och ställ kallt, minst 2 timmar.
Rosta kokos i en torr, medelvarm stekpanna. Finhacka hasselnötterna.
Forma kulor av den kalla chokladsmeten. Rulla hälften av chokladtryfflarna i kokos och hälften i hackade hasselnötter. Förvara svalt.
229,00 kr
Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.
Recept: Linnéa Seidel
Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.
Läs mer »En grövre senap med en skvätt cognac blir en god bas till julens skinkgriljering och Linnéa tipsar om hur du får en knaprig yta av brynt smör.
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!
Läs mer »Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »