Årets sill 2022.
Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Gör din egen sill till årets alla högtider. Här hittar du massvis av sillinläggningar och andra recept som passar till både påsk, midsommar och jul. Alla sillrecept kommer med tillhörande snapstips.
Sedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Lerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.
Läs mer »Bjud på Linnéas goda rabarbersill till årets midsommarbuffé. Recept och tillhörande dryckestips hittar du här.
Läs mer »Till årets midsommarmeny kommer ett veganskt recept på skärgårdssill med tofu, perfekt för att bryta av annan sill eller servera till de som inte äter fisk.
Läs mer »En fräsch påsksill som lättar upp den tunga maten vi ofta äter under högtiderna. Sillen smaksätts med palsternacka, gurka, dill och gräslök och blir ett trevligt inslag på påskbordet.
Läs mer »Fredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs mer »Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »Att smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs mer »Det här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs mer »Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs mer »Ta det bästa från två världar och kombinera dem! Blir det sillsallad över? Ställ fram den på bordet i en fin burk och servera med lite gott knäckebröd till
Läs mer »Servera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs mer »Nu för tiden är det superenkelt att smaksätta sin egen sill då det finns så många bra baser att använda sig av. Du behöver inte stå och göra egna inläggningar helt från början.
Läs mer »