En kulinarisk resa från Singapore till Sverige.

Har du undrat över hur det skulle bli om du kombinerar svenska smaker med exotiska smaker från Singapore och Japan - då ska du besöka Saga i Göteborg.

Restaurang Saga öppnar i Göteborg

Restaurangen Saga, under ledning av kocken Pearly Teo, är nu redo att ta med matentusiaster på en oförglömlig och unik kulinarisk upplevelse. Pearly kombinerar smaker från Singapore och Sydostasien – med svenska råvaror av finaste kvalitet.

En saga bestående av kärlek och natur

Namnet "Saga" har djupgående betydelse och representerar både den tropiska värmen i Singapore och de vilda landskapen i Sverige. Det är ett namn som inkapslar kärlek, eftersom sagafrön, även kända som 相思豆 (xiang si dou) på kinesiska, symboliserar kärlek över olika kulturer.

I Sverige återfann hon sin förlorade koppling till naturen i de närliggande skogarna och återuppväckte kärleken till vildmarken, vilket återupplivade barndomsminnen av att vara nära naturen.

Att skapa kulinariska berättelser

På Saga är varje rätt en unik berättelse, vävd från tyget av Pearlys matminnen, smakerna som är ingraverade i hennes sinne och dofterna som framkallar nostalgi. Med en mångsidig, internationell bakgrund - där hon arbetat på livliga brunchställen, till ansedda Michelinstjärnigakök från Singapore till Japan och Sverige, upptäckte Pearly att hon ständigt återvände till smakerna från sin uppväxt. Att bevara det bästa av säsongens produktion genom jäsningsprocesser och att skapa garums eller shoyu av svenska ingredienser, har blivit ytterligare ett passionerat projekt vilket hon kommer att presentera på Saga.

Svenska och asiatiska smaker möts på Saga i Göteborg

Menyn på Saga återspeglar tydligt det personliga och passionerade förhållningssättet till matlagning, i vilket smaker med Singaporianskt ursprung och smaker från Sverige blandas helt naturligt. Resultatet? En fängslande kulinarisk resa som fångar essensen av båda världar.

Meny Saga

Saga:

Var: Aschebergsgatan 26 i Gothenburg När: Öppnade oktober 2023 Hur: Reservationer görs på restaurantsaga.se

Tävla om en middag!

En middag för två på Göteborgs hetaste ställe - var med och tävla HÄR >>