Månadens Mats - Boulard VSOP Rye Cask

En gång i månaden väljer vår dryckesexpert Mats Claësson ut en produkt som får hans kräsna smaklökar att med ett lyckligt flin påbörja en yster dans i gomseglet.

Månadens Mats - Boulard VSOP Rye Cask

Mats har jobbat med ädla drycker under hela sitt yrkesverksamma liv och provar en diger samling produkter varje år. De som presenteras som Månadens Mats har garanterat fått honom att gå i gång på alla cylindrar, och tro oss, det sker inte ofta.

– I maj har jag valt en riktigt läcker sprit från Calvadosproducenten Boulard som fått sin slutlagring i fat av amerikansk vitek, där det tidigare lagrats Rye Whisky. Resultatet blir synnerligen lyckat och vi finner här en mycket nyanserad, intensiv och inbjudande doft med toner av äppelkaka, kryddor, rostat danskt rågbröd och vanilj. Smaken är föredömligt lång och intensiv där vi finner en palett av mogna äpplen, Crème brûlée, vanilj, fat, kryddor, rågbröd och ett stråk av lakrits. Alla smaker bildar tillsammans en fin harmoni och en ypperlig balans.

Boulard VSOP Rye Cask

619,00 kr


Boulard VSOP Rye Cask doftar härligt av äppelpaj och vanilj med en touch av ek. Smaken bjuder på mogna äpplen, Crème brûlée och en hint av lakrits och den har en elegant och lång eftersmak.

Tillhör kollektion från Boulard som får slutlagring på olika typer av fat

Boulard VSOP Rye Cask tillhör 12 barrel Collection som är en limiterad serie av Boulard VSOP & XO Calvados som slutlagrats på andra typerav fat för att erbjuda mer komplexitet och ytterligare smakintensitet. 12 Barrel Collection är en hyllning till den skicklighet, innovation och oändliga strävan efter perfektion och smaker som har drivit Boulard Master Destiller genom åren.

Boulard VSOP Rye Cask har slutlagrats i 14 veckor i Amerikanska Rye Whiskey fat. Eftersom det inte är förenat med lagstiftningen för Calvados förvandlas dessa ädla droppar direkt till en Eau-de-vie de Cidre.

Det är även väl värt att prova Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish som är ett unikt samarbete där Boulards Calvados har lagrats på fat från O.P. Anderson Distillery i Matfors.

Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish

561,00 kr


Boulard Grand Solage O.P. Anderson Aquavit Cask Finish är varmt bärnstensfärgad med en fyllig äppelsmak. Lagringen på akvavitfaten ger kryddiga toner av kummin, anis och lakrits i både doft och smak. Den långa och runda eftersmaken har inslag av karamell, lakrits, och vanilj.