Cocktails med cognac.

Vi bad Oskar Johansson tipsa om sina favoritdrinkar gjorda på cognac.

Cocktails med cognac

Berätta lite om dig själv! Vad gjorde du innan du började här?

- Jag har sedan 2013 jobbat på Cocktailbaren Corner Club i Gamla stan, Stockholm. Med ansvaret som barchef för cocktailbaren har jag även jobbat med hela gruppen när det kommer till drinkar & sprit. Det sista jag gjorde innan jag lämnade företaget var att planera och genomföra ett så kallat pop-up projekt under 3 månader i Macao ihop med Frantzén. Jag var även med och fick på nära håll följa öppningen av Frantzéns Kitchen i Hong Kong. Ett mycket lärorikt och spännande projekt!

Vad har du hunnit med tidigare i karriären?

- Karriären startade i tonåren på diverse barer i Spanien, Grekland etc. Därefter har jag jobbat på välkända barer i Stockholm så som Kåken, Brasserie Le Rouge och Häktet. Och även på GILT Cocktail bar i Köpenhamn.

Du har även vunnit en del priser genom åren, eller hur?

- Det stämmer, jag har vunnit ett antal tävlingar, både regionalt och globalt: Bacardi Legacy, Diageo World Class, Hernö cocktail Awards & Linie Aqvavit Global Awards för att nämna några.

Vilka är dina favoritcocktails på cognac?

Det finns många favoriter. Just nu lägger jobbar vi hårt med "Cognac Summit" som jag förälskat mig lite i. French Mule är en annan.