Skagerrak Nordic Dry Gin vinner pris.

Skagerrak Nordic Dry Gin tog nyligen hem guldmedaljen på Global Gin Masters 2023. Det kan vi förstå då den gör sig perfekt i drinkar – året runt.

Skagerrak vann guld i Global Gin Masters

Att ta hem ett pris kan aldrig bli fel – inte heller i ginens trevliga värld. En grupp opartiska domare samlades i London tidigare i år för att testa årets mest hypade och mest spännande ginsorter. En av dessa vad Skagerrak Nordic Dry Gin.

Det var enbart de bästa i varje klass som tog hem den ärofyllda vinsten – det baserat på utseende, arom och helheten i sig. Skagerrak Nordic Dry Gin gjorde oss inte besvikna och kammade hem den där prestigefyllda guldmedaljen i Global Gin Masters 2023.

Skagerrak Nordic Dry Gin tillverkas i destilleriet i Gelleråsen – vilket har över 100 års erfarenhet av att ta fram högkvalitativa spritsorter. Skagerrak Nordic Dry Gin är en medveten gin som har tagits fram i nära samarbete med sex nodiska bartenders – alla från olika hippa och högt ansedda cocktailbarer, allt för att kunna få till den där unika nordiska kvalitén men också den unika smaken.

Skagerrak Nordic Dry Gin

451,00 kr


Skagerrak Nordic Dry Gin passar utmärkt till både en GT, Gin Fizz och French 75. Skagerrak Gin är inspirerad av växter från regionen runt Skagerrak, som tången Dulse. Den hämtas från lokala sjögräsodlare och används för att ge de fräscha, salta, havsliknande smaksnoterna. Smaken är kryddig med inslag av enbär, koriander, citrusskal, fläder och havtorn.

Marstrand

Besök Skagerrak i sommar.


Skagerrak är den del av Nordsjön som ligger mellan danska Jylland, Norges sydspets och svenska Bohuslän. folk o folk har listat några av våra västkustska, bohuslänska favoriter – de flesta av dem når du på mellan en och två timmar från Göteborg.

Läs mer »