Skagerrak

Skagerrak

Skagerrak Nordic Dry Gin tar fasta på det nordiska. På det hav som förenar och sköljer in över stränderna i Norge, Sverige och Danmark. Floran vid våra nordliga kuster bjuder på vyer och dofter som är en del av den nordiska folksjälen. Det är dessa havets och strändernas dofter som inspirerat till Skagerraks Nordic Dry gin.

Skagerraks kryddning är klassisk med enbär, koriander och pomerans. Detta i kombination med potstilldestillerade maccerat av nordiska örter och kryddväxter gör Skagerrak till en unik gin. Nordisk sommarfläder och kamomill ger blommiga nyanser, kummin ger citrustoner och fruktigheten kommer med vildväxande nypon och havtorn. På nordiska breddgrader får örter och växter mer ljus än på andra hål i världen, vilket gör att de utvecklar en egen karaktär. Inte minst särpräglad är den nordiska kvannen som använts som smaksättning och medicinalört sedan vikingatiden. Dessutom har ett unikt destillat av tång adderat sälta som ger Skagerrak än mer havsnära smaker.

Bramble

Bramble.


Denna klassiska och lättgjorda cocktail kom till i mitten av 80-talet och är en gindrink med perfekt balans mellan syra och sötma med smak av björnbär.

Läs mer »