Snart hittar du Buffalo Trace Distillery i London.

Snart öppnar Buffalo Trace Distillery en butik samt bar för whiskeyprovning i London. Planerna är att öppna upp och bjuda in besökare innan året är slut.

Buffalo Trace flaska

Det Kentycky-baserade destilleriet har alltså bestämt sig för att blir en del av i Londons livliga barliv. Baren kommer du så småningom att hitta på Long Acre i Covent Garden, nära The Savoy och the Royal Opera House. Man utlovar en upplevelse utöver det vanliga, mitt i hjärtat av London.

Som besökare kommer man att få lära känna destilleriet på djupet – dess historia och dess unika smaker, allt detta i lokalens två barer. Sortimentet kommer att inkludera ett utbud av sprit från Buffalo Trace, och sällsynta whiskysorter kommer att erbjudas under speciella tider under året

- Buffalo Trace Distillery London kommer att bli vårt första hem iväg från hemma, i Kentucky. Vi känner oss hedrade över att få slå ner våra pålar i London, säger Jake Wenz, CEO och president på Buffalo Trace Distillery.

- Många spritkonsumenter är mer bekanta med bourbons globala whiskymotsvarigheter, och Buffalo Trace Distillery London syftar till att erbjuda en plats att lära sig mer om - och förhoppningsvis förälska sig i vår bourbonwhiskey.

Buffalo Trace

409,00 kr


Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.

Ett destilleri med historia

Buffalo Trace är världens tredje äldsta destilleri, grundat 1775. Man producerar Buffalo Trace bourbon, Eagle Rare, Sazerac rye, W.L. Weller och Pappy Van Winkle.

E.H. Taylor, JR., George T. Stagg, Albert B. Blanton, Orville Schupp och Elmer T. Lee är några av branschens legender, vilka var med och byggde upp företaget och har tagit det dit man är idag.

Som gäst kommer du att kunna njuta av en provning av White Dog Mash #1, Buffalo Trace bourbon, Eagle Rare 10-Year-Old, E.H. Taylor Small Batch och en liten skvätt av en Buffalo Trace Old Fashioned. Alternativt kan du välja Buffalo Trace bourbon, Sazerac rye, Bourbon Cream och möjligheten till en provsmakning av en Buffalo- och ingefärsölcocktail.